Pølsehorn

  • Antal: 24-30
  • Forberedelse: 1:45 h
  • Tilberedning: 15m
  • Samlet tid: 2:00 h
Gennemsnitlig karakter

(0/5)

0/5 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Pølsehorn er et stort hit hos bl.a børn. De er perfekte at servere til børnefødselsdagen eller som en lille snack i madpakken. Uanset hvor og hvordan man servere sine pølsehorn, så vil det vække glæde.

Opskriften på pølsehorn herunder, er den som jeg personligt selv bruger og som min datter ofte plager mig om at bage.

Ingredienser

  • 25 g. gær
  • 4 dl. mælk
  • 50 g. blødtgjort smør
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 700 g. hvedemel
  • 10 stk. pølser efter eget valg
  • Æg eller mælk til pensling
  • Evt. lidt ketchup
  • Evt. lidt sesamfrø

Sådan laver du Pølsehorn

Trin 1

Varm mælken i en gryde, indtil den er ca. 35 grader.

Trin 2

Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.

Trin 3

Tilsæt smør, salt og sukker og rør godt rundt indtil det hele er opløst.

Trin 4

Tilsæt derefter mel lidt efter lidt og ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med.

Trin 5

Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.

Trin 6

Når dejen er færdig med at hæve, skal den rulles ud og skæres i 24-30 trekanter. Man kan evt. dele dejen i 4 stykker, så er den lidt nemmere at arbejde med.

Trin 7

Smør evt. nogen af trekanterne med ketchup, hvis dette ønskes.

Trin 8

Del pølserne i tre og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring, så det bliver til et fint horn.

Trin 9

Lad dem hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med æg eller mælk.

Trin 10

Drys evt. list sesamfrø henover.

Trin 11

Bag dine pølsehorn i ca. 12-15min ved 200 graders varmluft, til de får den ønskede farve. Nogen vil gerne have at de er lysebrune og bløde, andre vil gerne have dem lidt mørkere og sprøde.

Tip: Det er en god idé at bage en ekstra portion pølsehorn, når man er i gang. De kan nemlig fryses og derefter tages op hver gang man skal bruge dem. Jeg fryser dem ned i små zip-poser med 2 i hver, og når jeg synes min datter skal have nogen med i maspakken, så tager jeg dem op dagen før. Super nemt og lækkert 🙂

Andre har besøgt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *