Pølsehorn er et stort hit hos bl.a børn. De er perfekte at servere til børnefødselsdagen eller som en lille snack i madpakken. Uanset hvor og hvordan man servere sine pølsehorn, så vil det vække glæde.
Opskriften herunder, er den som jeg personligt selv bruger og som min datter ofte plager mig om at bage.
Opskrift på
Pølsehorn
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 30 stk
Ingredienser
- 25 g. Gær
- 4 dl. Mælk
- 50 g. Blødtgjort smør
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Sukker
- 700 g. Hvedemel
- 10-12 stk. Pølser efter eget valg
- Æg eller mælk til pensling
- Evt. lidt ketchup
- Evt. lidt sesamfrø
Fremgangsmåde
- Varm mælken i en gryde, indtil den er ca. 35 grader.
- Hæld mælken i en skål og opløs gæren heri.
- Tilsæt smør, salt og sukker og rør godt rundt indtil det hele er opløst.
- Tilsæt derefter mel lidt efter lidt og ælt dejen til den er smidig og nem at arbejde med.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i ca. 1 time.
- Når dejen er færdig med at hæve, skal den rulles ud og skæres i 24-30 trekanter. Man kan evt. dele dejen i 4 stykker, så er den lidt nemmere at arbejde med.
- Smør evt. nogen af trekanterne med ketchup, hvis dette ønskes.
- Del pølserne i tre og læg et stykke pølse på den brede ende og rul dejen omkring, så det bliver til et fint horn.
- Lad dem hæve i 30 minutter, hvorefter de pensles med æg eller mælk.
- Drys evt. list sesamfrø henover.
- Bag dine pølsehorn i ca. 12-15min ved 200 graders varmluft, til de får den ønskede farve. Nogen vil gerne have at de er lysebrune og bløde, andre vil gerne have dem lidt mørkere og sprøde.
Noter
Det er en god idé at bage en ekstra portion pølsehorn, når man er i gang. De kan nemlig fryses og derefter tages op hver gang man skal bruge dem. Jeg fryser dem ned i små zip-poser med 2 i hver, og når jeg synes min datter skal have nogen med i madpakken, så tager jeg dem op dagen før. Super nemt og lækkert ?
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.