Tærtedej er ofte noget man køber færdiglavet i det lokale supermarked, men personligt synes jeg ofte det smager syntetisk og er kedeligt. Jeg prøvede for nogle år siden at lave min egen tærtedej. Den tog ikke mange minutter at lave og den smagte super godt. Siden den dag har jeg aldrig købt en færdiglavet tærtedej.
Opskriften på hjemmelavet tærtedej herunder, er super nem og hurtig at lave, og så kræver det ganske på råvarer, som du sikkert allerede har i dit skab og køleskab.

Opskrift på
Tærtedej
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 1 stk.
Ingredienser
- 125 g. Smør
- 1½ spsk. Vand
- 3 dl. Hvedemel
- ½ tsk. Salt
Fremgangsmåde
- Skær smørret i små tern, så de er nemmere at arbejde med.
- Hæld mel og evt. lidt salt op i dit smør, og ælt det sammen med fingrende indtil du får en blød dej. Er dejen for tør, tilsættes lidt vand.
- Når din tærtedej er færdig, sættes den i køleskabet i en mindst 30 minutter. Dette gør at den er nemmere at arbejde med.
- Rul dejen ud med en kagerulle og læg den op i et tærtefad på ca. 28 cm.
- Prik lidt huller i bunden med en gaffel og forbag tærtedejen i ca. 10 minutter ved 175 grader. Herefter er den klar til det fyld du ønsker og til at blive færdigbagt.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Opskrift på grov/fuldkorns tærtedej
Ønsker man et lidt grovere tærtedej, er opskriften stort set den samme. I stedet for at bruge 3 dl. hvedemel, skal man blot bruge 2 dl. og 1 dl. fuldkornsmel. Resten af opskriften og fremgangsmåden er den samme.