Forsiden Artikler Leksikon Sous vide tider og temperature
Sous Vide for begyndere

Sous vide tider og temperature

Tilberedning af kød med en Sous Vide er blevet utroligt populært, og med god grund. Selv meget seje udskæringer kan blive møre som smør. Jeg bruger selv min Sous Vide til langt det meste kød, og folk elsker det. Desværre er det ikke ligesom når man steger kød på panden eller i ovnen, hvor man ved hvilken kernetemperatur man vil have. Med SousVide er der forskellige tider og temperature for hver enkelt kød-udskæring.
——————————————————————————————
Læs også: Sous Vide for Begyndere
——————————————————————————————

Sous vide tider og temperature

Herunder finder du et skema over de mest populære udskæring, med tid og temperatur for hver enkelt. Temperaturen er sat til Medium – ønsker du du stegt på en anden måde, så tilpas temperaturen. Tiden er den samme.

UDSKÆRING TEMPERATUR TID
Oksekød
Culotte 57 °C 7-9 timer
Cuvette 57 °C 12-14 timer
Entrecote (steak) 57 °C 2-3 timer
Flanksteak 57 °C 12-16 timer
Hakkebøf 57 °C 2 timer
Oksemørbrad 57 °C 4-6 timer
Mørbradbøf 57 °C 1-2 timer
Osso Buco 57 °C 18-24 timer
Ribeye, Strip og T-bone (steak) 57 °C 2-2½ time
Roastbeef 57 °C 8-10 timer
Spidsbryst 57 °C 18-24 timer
Tyksteg 57 °C 12-16 timer
Tyndsteg 57 °C 11-12 timer
Svinekød
Flæskesteg 61 °C 8-10 timer
Hamburgerryg 65 °C 7-9 timer
Kotelet 61 °C 2-3 timer
Mørbrad 61 °C 2-4 timer
Ribbensteg 61 °C 8-10 timer
Skinke 62 °C 12-14 timer
Skinkeschnitzler 61 °C 2-3 timer
Spareribs 62 °C 36-44 timer

temperatur sousvide

Kernetemperaturer på kød:

Oksekød:

  • Meget rødt / Extra-Rare / Bleu: 48 °C
  • Rødt / Rare / Saignant: 54 °C
  • Medium-Rød / Medium-Rare / À Point: 57 °C
  • Medium / Demi-Anglais: 62 °C
  • Medium-Gennemstegt / Medium-Well / Cuit: 65 °C
  • Gennemstegt / Well Done / Bien Cuit: 72 °C

Svinekød:

  • Rosa: 59 °C
  • Svag rosa: 61 °C
  • Gennemstegt 65 °C

2 Kommentarer

  1. Erna Kristensen

    Hej.
    Jeg har 4 stk oksestriploin a godt 2 kg, som jeg vil sousvide. Tænker kvaliteten er okay, selv om det er købt hos Min Købmand. Kan jeg krydre dem med salt, peber og hvidløg, vende dem på panden og derefter vakuum pakke. Lægge dem i sousviden i 11 timer ved 56 grader, eller går det ikke at putte dem alle 4 i på een gang eller 2 af gangen🤔. Jeg havde tænkt mig på dagen at hove dem 1 1/2 time i ovnen ved 125 grader og lade dem hvile lidt inden udskæring.
    Hvad tænker du om min gøren🤔
    Mvh Erna Kristensen

    • Kim Jørgensen

      Hej Erna,
      Hvis du har et stort nok kar, kan jeg ikke se noget problem i det.
      Min erfaring er dog at det er bedst at give dem stegeskorpe efter de har været i Sous vide.
      Du behøver ikke at smide dem i ovnen, hvis bare de bliver taget op af vandbadet lige før servering.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*