Sous vide tider og temperature

By : | 0 Comments | On : december 21, 2018 | Kategori : Mad

Tilberedning af kød med en Sous Vide er blevet utroligt populært, og med god grund. Selv meget seje udskæringer kan blive møre som smør. Jeg bruger selv min Sous Vide til langt det meste kød, og folk elsker det. Desværre er det ikke ligesom når man steger kød på panden eller i ovnen, hvor man ved hvilken kernetemperatur man vil have. Med SousVide er der forskellige tider og temperature for hver enkelt kød-udskæring. 

Sous vide tider og temperature

Herunder finder du et skema over de mest populære udskæring, med tid og temperatur for hver enkelt. Temperaturen er sat til Medium – ønsker du du stegt på en anden måde, så tilpas temperaturen. Tiden er den samme.

UDSKÆRINGTEMPERATURTID
Oksekød
Culotte57 °C7-9 timer
Cuvette57 °C12-14 timer
Entecrote (steak)57 °C2-3 timer
Flanksteak57 °C12-16 timer
Hakkebøf57 °C2 timer
Mørbrad57 °C4-6 timer
Mørbradbøf57 °C1-2 timer
Osso Buco57 °C18-24 timer
Ribeye, Strip og T-bone (steak)57 °C2-2½ time
Roastbeef57 °C8-10 timer
Spidsbryst57 °C18-24 timer
Tyksteg57 °C12-16 timer
Tyndsteg57 °C11-12 timer
Svinekød
Flæskesteg61 °C8-10 timer
Hamburgerryg65 °C7-9 timer
Kotelet61 °C2-3 timer
Mørbrad61 °C2-4 timer
Ribbensteg61 °C8-10 timer
Skinke62 °C12-14 timer
Skinkeschnitzler61 °C2-3 timer
Spareribs62 °C36-44 timer

Temperature og tider til din Sous Vide

Kernetemperature

Oksekød:

  • Meget rødt / Extra-Rare / Bleu: 48 °C
  • Rødt / Rare / Saignant: 54 °C
  • Medium-Rød / Medium-Rare / À Point: 57 °C
  • Medium / Demi-Anglais: 62 °C
  • Medium-Gennemstegt / Medium-Well / Cuit: 65 °C
  • Gennemstegt / Well Done / Bien Cuit: 72 °C

Svinekød:

  • Rosa: 59 °C
  • Svag rosa: 61 °C
  • Gennemstegt 65 °C

Share This Post!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *