Sous vide tider og temperature

By : | 9 Comments | On : december 21, 2018 | Kategori : Mad

Tilberedning af kød med en Sous Vide er blevet utroligt populært, og med god grund. Selv meget seje udskæringer kan blive møre som smør. Jeg bruger selv min Sous Vide til langt det meste kød, og folk elsker det. Desværre er det ikke ligesom når man steger kød på panden eller i ovnen, hvor man ved hvilken kernetemperatur man vil have. Med SousVide er der forskellige tider og temperature for hver enkelt kød-udskæring. 

Sous vide tider og temperature

Herunder finder du et skema over de mest populære udskæring, med tid og temperatur for hver enkelt. Temperaturen er sat til Medium – ønsker du du stegt på en anden måde, så tilpas temperaturen. Tiden er den samme.

UDSKÆRING TEMPERATUR TID
Oksekød
Culotte 57 °C 7-9 timer
Cuvette 57 °C 12-14 timer
Entecrote (steak) 57 °C 2-3 timer
Flanksteak 57 °C 12-16 timer
Hakkebøf 57 °C 2 timer
Mørbrad 57 °C 4-6 timer
Mørbradbøf 57 °C 1-2 timer
Osso Buco 57 °C 18-24 timer
Ribeye, Strip og T-bone (steak) 57 °C 2-2½ time
Roastbeef 57 °C 8-10 timer
Spidsbryst 57 °C 18-24 timer
Tyksteg 57 °C 12-16 timer
Tyndsteg 57 °C 11-12 timer
Svinekød
Flæskesteg 61 °C 8-10 timer
Hamburgerryg 65 °C 7-9 timer
Kotelet 61 °C 2-3 timer
Mørbrad 61 °C 2-4 timer
Ribbensteg 61 °C 8-10 timer
Skinke 62 °C 12-14 timer
Skinkeschnitzler 61 °C 2-3 timer
Spareribs 62 °C 36-44 timer

Temperature og tider til din Sous Vide

Kernetemperature

Oksekød:

  • Meget rødt / Extra-Rare / Bleu: 48 °C
  • Rødt / Rare / Saignant: 54 °C
  • Medium-Rød / Medium-Rare / À Point: 57 °C
  • Medium / Demi-Anglais: 62 °C
  • Medium-Gennemstegt / Medium-Well / Cuit: 65 °C
  • Gennemstegt / Well Done / Bien Cuit: 72 °C

Svinekød:

  • Rosa: 59 °C
  • Svag rosa: 61 °C
  • Gennemstegt 65 °C

Share This Post!

Kommentarer (9)

  1. udgivet af Asta Christiansen on april 18, 2019

    Hvilken temperatur vælger jeg når jeg en hamborgryg og en calveculotte i samme beholder?

      Svar
    • udgivet af Kim on april 23, 2019

      Det kan jeg ikke anbefale at gøre, da det er vidt forskellige temperature.

        Svar
  2. udgivet af Kirsten Petersen on maj 7, 2019

    Hvor lav må temperaturen være ved langtidsstegning i sous vide så bakterier ikke formerer sig

      Svar
  3. udgivet af Michael marquart on juni 21, 2019

    Hejsa hvis man skal lave en oksecoulette på 1.8 kg hvad skal den have af tid i karet. / og temp. ?? Mvh Michael.

      Svar
    • udgivet af Kim on juni 24, 2019

      Det kommer an på hvor rød man vil have den. Personligt er jeg til medium, så jeg ville give den 8-9 timer ved 57 grader.

        Svar
  4. udgivet af Morten jensen on juli 18, 2019

    Hej

    Jeg skal lave 2 x 1,5 kg cuvette (ungkvæg) som skal grilles af til sidst.

    Hvad er jeres erfaring på tid og temp. ?

      Svar
    • udgivet af Kim on juli 26, 2019

      Jeg ville gi dem omkring 12 timer ved 57 grader.

        Svar
  5. udgivet af Michael Jørgensen on oktober 26, 2019

    Jeg skal lave 4 kalvemørbrad a ca. 1400 gr, ændrer det tid og temperatur at der er meget i karet.

      Svar
    • udgivet af Kim on oktober 26, 2019

      Hej Michael,
      Hvis bare karet er stort nok og Sous viden kan holde temperaturen stabil, så er der ingen problemer.

        Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *