Dette skal du vide, inden du køber et vinkøleskab

Dette skal du vide, inden du køber et vinkøleskab

Denne artikel er sponsoreret

Et godt glas vin kan gøre enhver eftermiddag eller aften lidt hyggeligere, og en god middag bliver langt bedre af, at der bliver serveret den helt rette vin sammen med maden. Men vinen bliver allerbedst af at blive serveret på den helt rigtige måde og for at servere vinen rigtigt, skal den først og fremmest opbevares rigtigt. Et vinkøleskab kan sørge for, at vinen bliver opbevaret godt og ved den rette temperatur, men før du går ud og køber et vinkøleskab, skal du lige læse med her, hvor du finder fire ting, der er gode at vide, før du investerer i et vinkøleskab.

Når du har købt vinkøleskabet, er du klar til at holde din egen vinsmagning i hjemmet, og du vil blive endnu gladere for at drikke en god vin, fordi det kan smages, at den har været opbevaret ordentligt.

Hvor mange flasker skal der være plads til?

Skal hele vinsamlingen på køl, eller kun nogle enkelte flasker? Størrelsen af det vinkøleskab, du skal købe, afhænger naturligvis af, hvor mange flasker du har brug for, at der er plads til. Man skal være opmærksom på, at flaskekapaciteten af vinkøleskabe oplyses som det maksimale antal flasker, der er plads til i vinkøleskabet, hvis det fyldes fuldstændigt op. Det vil sige, at flaskekapaciteten måles efter hvor mange vinflasker, der er plads til, når enkelte hylder tages ud, og flaskerne stables tæt. Har du planer om at bruge vinkøleskabet med alle hylderne i, eller ønsker du ikke at stable flaskerne, skal du altså have fat i et vinkøleskab med en højere flaskekapacitet.

Støj fra vinkøleskabet

Vinkøleskabe larmer mere end almindelige køleskabe, og det skal man være opmærksom på, før man investerer i et vinkøleskab. Stort set alle vinkøleskabe støjer, så det er ikke noget, man kan komme helt udenom, ved for eksempel at købe en anden model eller fra en anden producent. Vil man være sikker på at få noget godt, kan man dog med fordel vælge et caso vinkøleskab. Se udvalget af caso vinkøleskabe her. Man kan dog godt dæmpe noget af støjen ved at placere vinkøleskabet korrekt. Først og fremmest er det vigtigt, at vinkøleskabet står i vater, og akustikken omkring vinkøleskabet er også utroligt vigtig og har stor betydning for, hvor meget man oplever støjen fra skabet. Står vinkøleskabet i køkkenet, bør man derfor stille det på et støjdæmpende underlag i stedet for direkte på klinkerne. Desuden skal man altid huske, at der skal være luft omkring vinskabet, så varmen kan komme væk, og skabet ikke skal arbejde så hårdt for at køle ned.

Vinkøleskabets temperatur

Et vinkøleskabs temperatur er utroligt vigtig for vinen og dens udvikling, så den skal være indstillet helt korrekt. Hvilken temperatur, der er bedst for vinen at blive opbevaret i, kommer dog an på, om dit vinkøleskab bruges som serveringsskab, til langtidsopbevaring eller til begge formål. Når det kommer til langtidsopbevaring, bør temperaturen ligge på 12 grader lige gyldigt hvilken type vin, man har liggende. Man kan godt opbevare vinen ved en højere temperatur, men så skal man være opmærksom på, at vinen udvikler sig hurtigere.

Temperaturen i vinkøleskabet bør være 15-16 grader, hvis du primært bruger det som serveringsskab. I dette tilfælde vil du nemlig jævnligt tage flasker ud for at drikke dem og fylde nye i, så de kan blive kølet ned og blive drikkeklar. Når temperaturen i vinkøleskabet ligger på de 15-16 grader, vil vinen hurtigt få en temperatur på 16-18 grader, som er den ideelle serveringstemperatur, når vinen først er taget ud af køleskabet og bliver serveret.

2-zoners vinskab?

Du skal desuden tage stilling til, om du har behov for, at vinkøleskabet er delt op i mere end én temperaturzone. Det kan være en fordel, hvis du har flere forskellige typer vine i samme køleskab, da de vil kræve forskellige temperaturforhold. I et vinkøleskab med 2 temperaturzoner, har hver zone hver sin temperatur. Du kan selv indstille de pågældende temperaturer, så de passer til de vine, du har liggende. Hvidvine kræver 6-8 grader, hvis vinkøleskabet bruges som serveringsskab, så det skal den ene zone indstilles til, mens den anden kan bruges til rødvine, som kræver en højere temperatur. I et vinkøleskab med 2 temperaturzoner risikerer man dog, at kompressoren larmer mere end normalt. For at undgå dette skal der som minimum altid være 6 graders temperaturforskel mellem de to temperaturzoner.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*