Lune og sprøde vafler er altid et hit hos mig, og sådan tror jeg det er hos de fleste. Vafler kan serveres med præcis det du kan li; flødeskum, sirup, is, syltetøj, chokoladesovs mv. Kun fantasien sætter grænser.
Der findes mange forskellige opskrifter på vafler, men tit og ofte synes jeg ikke de bliver sås sprøde som jeg gerne vil have dem, så her kommer min opskrift på klassiske og sprøde vafler, som et godt alternativ til pandekager.
Udstyr
- Vaffeljern
Ingredienser
- 125 g. Hvedemel
- 3 spsk. Sukker
- 5 spsk. Øl
- 2 stk. Æg
- 125 g. Smør
- 1 dl. Piskefløde
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
- Rør mel, sukker, øl og æggeblommer til en tyk, klumpfri jævning med et piskeris.
- Smelt smør og rør det i dejen.
- Pisk æggehvider og fløde, hver for sig.
- Rør flødeskummet i dejen, og vend æggehviderne i inden bagning af vaflerne.
- Varm vaffeljernet godt op og pensel med lidt smør, inden du hælder ca. 1 dl. dej op midt på jernet.
- Luk jernet sammen, og bag vaflerne 2-3 minutter på hver siden, til de er gyldne og sprøde.
- Serveres lune med det tilbehør de bedste kan li.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Super gode vafler, som jeg fik serveret på OUH af mit barnebarn på 7 år 😉 han selv havde lavet. Jeg er Nordmand, og aldrig fået så gode vafler. En STOR tak til Valle…
Super flot af Valle 🙂