Tomahawk Steak på grillen

Tomahawk Steak på grill

Der findes mange lækre stykker kød hos slagteren, men Tomahawk Steak er en af mine favoriter. Tomahawk er en gigantisk Ribeye-bøf hvor benet ikke er skåret fra. Og så er det måske lidt overdrevet at kalde det for en bøf, da den størrelsesmæssigt svare til en steg – de vejer nemlig typiske 1,5-2 kg.  Netop størrelsen kan give udfordringer, da den ikke kan være på en almindelig pande. Derfor tilberedes den normalt på en grill og måske i ovnen, hvis man ikke har en stor nok grill.

Tomahawk Steak på grillen
Opskrift på

Tomahawk Steak på Grill

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

4.80 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
35 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 1 stk. tomahawk steak
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at krydre din steak godt med salt og peber. Ikke alle mulige andre krydderier.
  • Tænd for din grill for fuld blus, og vent til risten er gloende varm.
  • Giv nu dit kød en god stegeskorpe på alle leder og kanter. Her skal man passe lidt på, da kødet har meget fedt, som smelter ned i gløderne/ilden og giver høje flammer. De høje flammer kan nemt branke kødet, så det smager brændt - pas på med det.
  • Når kødet har fået stegeskorpe skal den en tur i ovnen. 30-35 minutter ved 125 grader varmluft. Er din grill stor nok, kan du benytte indirekte varme.
    Uanset hvilken metode du vælger, vil jeg anbefale at bruge et stegetermometer, så du er sikker på at ramme den rigtige temperatur. Kødet på billedet herunder, er tage ud af ovnen da det var 58 grader.
    Lad herefter kødet hvile i 8-10 minutter, inden det skæres i skiver.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Tomahawk Steak på grillen

Tomahawk Kernetemperatur

Kernetemperaturen afhænger af hvor rød du ønsker dit kød. Men som udgangspunkt går man efter følgende temperaturer:

  • Rare: 50-52 grader
  • Medium: 55-58 grader
  • Well done: 60-63

Personligt foretrækker jeg 56-58 grader. Når kødet får lov at trække, så stiger temperaturen ofte en enkelt grad eller to.

Hvad servere man til en Tomahawk steak?

Man kan servere lige hvad hjertet begærer. Sidste jeg serverede denne ret, var det med små hele smørstegte kartofler og en hjemmelavet bearnaise sauce. Men udover bearnaise, kunne man også gå med Hasselback kartofler eller Pommes Anna.

Ønsker man en lidt lettere/sundere ret, kunne man lave en lækker sommersalat.

4.80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*