Stegt Andebryst

Stegt Andebryst

Stegt andebryst smager super lækkert. Enten sammen med en let salat, men også sammen med en lækker sauce – f.eks en portvinssauce eller rigtig andesauce.

Andebryst er forholdsvis nemt at lave, og hvis man steger kødet færdigt i ovnen, som opskriften herunder forklare dig, så er du næsten helt sikker på at ende med et saftigt stykke kød.

Herunder finde du mit bud på en opskrift hvor du får et saftigt og mørt stykke andebryst, som er fuld af smag.

Stegt Andebryst

Stegt Andebryst

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 18 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 154kcal

Ingredienser

  • 2 stk. Andebryster
  • Salt

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Start med at ridse dine andebryster med en skarp kniv. Du må kun ridser i fedtlaget - endelig ikke ned i kødet.
  • Læg andebrysterne på en kold stegepande med fedtsiden nedad og skru op på kraftig varme. Lad dem stege i ca. 3-4 minutter, til fedtet er ved at smelte.
  • Brun den anden side af brystet i ca. 1 minut, hvorefter du sætter panden i ovnen.
  • Lad nu andebrysterne stege færdig i 10-15 minutter, alt efter hvor røde du vil ha dem.
  • ag brysterne ud af ovnen, drys med salt, og lad dem hvile i 5-7 minutter inden udskæring.

Næringsindhold

Næringsindhold
Stegt Andebryst
Mængde pr. portion
Kalorier
154
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
6
%
Protein
 
25
g
42
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvad kan man servere til stegt andebryst?

Du kan benytte stegt andebryst som alternativ til en hel and juleaften, hvis i kun er nogle få stykker til spisning, eller hvis man ikke lige har sørget for en and. Hertil kan man servere den helt traditionelle anretning, med hvide og brunede kartofler, brun sovs og rødkål.

Personligt elsker jeg at spise andebryst sammen med nye danske kartofler og en lækker portvinssauce. Måske med en let salat til.

Er det sommer kan man selvfølgelig også tilberede sine andebryster på grillen og servere sammen med en sommersalat. Mulighederne er mange.

Kernetemperatur på andebryst

Normalt siger man at fugle skal have en kernetemperatur på 75 grader, for at minimere risikoen for salmonella. Men personligt synes jeg kødet bliver tørt, sejt og kedeligt ved så høj temperatur. Så jeg går normalt efter et stykke rosa kød, som har masser af saft og smag. Her skal man helst ramme en kernetemperatur på ca. 60-62 grader. Når kødet har trukket lidt, er temperaturen oppe på ca. 65 grader, hvilket er helt perfekt til mig.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*