Souvlaki grillspyd

Souvlaki

Denne lækre opskrift på hjemmelavet souvlaki, fører dig direkte til gaderne i Athen. Man kan nemlig ikke besøge Grækenland, uden at smage souvlaki, som er en meget populær street-food ret.

“Souvlaki” er et græsk ord og på dansk betyder det “Kød på spyd”. Men grækerne bruger ordet til at beskrive det komplette måltid, hvor man får serveres et pitabrød med et perfekt tilberedt grillspyd i, toppet af med en lækker hjemmelavet tzatziki. Nogen street-food tilføjer også en håndfuld pommes frites i bunden af brødet. Det smager himmelsk.

Souvlaki grillspyd

Souvlaki

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Marinering: 3 timer
Samlet tid: 1 time 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 12 stk. udbenede kyllingelår, uden skind

Marinade

  • 4 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. oregano, tørret
  • 1 tsk. mynte, tørret
  • 1 tsk. spidskommen, stødt
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. paprika, sød
  • ½ tsk. kanel
  • 1 stk. citron, saft og revet skal
  • 4 fed hvidløg, knust
  • 1 tsk. salt
  • godt med friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Vi skal starte med marinaden. Tag alle ingredienser og bland dem godt sammen i en stor skål.
  • Hæld kødet op i skålen og rør godt rundt med en grydeske, så alt kødet bliver smurt ind. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i minimum 3 timer, men gerne natten over eller et døgn hvis det er muligt.
  • Varm godt op i grillen eller en stegepande.
  • Tag 4 grillspyd og kom kyllingestykkerne på.
  • Når grillen er varm, lægges spydende på og steges jævnt på alle sidder. Pensl gerne med overskydende marinade undervejs.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*