Denne lækre opskrift på hjemmelavet souvlaki, fører dig direkte til gaderne i Athen. Man kan nemlig ikke besøge Grækenland, uden at smage souvlaki, som er en meget populær street-food ret.
“Souvlaki” er et græsk ord og på dansk betyder det “Kød på spyd”. Men grækerne bruger ordet til at beskrive det komplette måltid, hvor man får serveres et pitabrød med et perfekt tilberedt grillspyd i, toppet af med en lækker hjemmelavet tzatziki. Nogen street-food tilføjer også en håndfuld pommes frites i bunden af brødet. Det smager himmelsk.
Opskrift på
Souvlaki
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Ingredienser
- 12 stk. udbenede kyllingelår, uden skind
Marinade
- 4 spsk. olivenolie
- 2 tsk. oregano, tørret
- 1 tsk. mynte, tørret
- 1 tsk. spidskommen, stødt
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. paprika, sød
- ½ tsk. kanel
- 1 stk. citron, saft og revet skal
- 4 fed hvidløg, knust
- 1 tsk. salt
- godt med friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vi skal starte med marinaden. Tag alle ingredienser og bland dem godt sammen i en stor skål.
- Hæld kødet op i skålen og rør godt rundt med en grydeske, så alt kødet bliver smurt ind. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet i minimum 3 timer, men gerne natten over eller et døgn hvis det er muligt.
- Varm godt op i grillen eller en stegepande.
- Tag 4 grillspyd og kom kyllingestykkerne på.
- Når grillen er varm, lægges spydende på og steges jævnt på alle sidder. Pensl gerne med overskydende marinade undervejs.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.