Tzatziki er super lækkert og nemt at lave selv. Det kan spises som tilbehør til grill og salater, eller som dip til burgers, pommes frites, naanbrød eller grøntsagschips. Hos os har vi næsten hele sommeren igennem frisklavet tzatziki stående i køleskabet. Og når jeg skriver frisklavet, så er det max 2 dage gammelt – herefter smager det for meget af hvidløg og ødelægger den gode smag. Men da det ikke tager lang tid at lave, er det ikke noget problem at lave nye portioner.
Har man mange krydderurter i haven, kan man også sagtens blande en håndfuld i af dem, det giver en god smag, og man kan variere sin tzatziki hver gang. Super lækkert.
Herunder finder du den opskrift jeg normalt benytter.
Opskrift på
Tzatziki
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 6 personer
Ingredienser
- 2 stk. Agurker
- 5 dl. Græsk yoghurt (10%)
- 3 fed Hvidløg
- 2 spsk. Olivenolie
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Riv agurkerne på den grove side af et rivejern.
- Vend det revet agurk i 2-3 tsk. salt, og lad det trække i 10 minutters tid, så væsken kan blive trukket ud.
- Pres dine hvidløg og bland dem sammen med den græske yoghurt. Ønsker du en mildere eller blød smag af hvidløg, kan du koge dem et par minutter inden du presser dem.
- Nu skal du hælde det revet agurk op i en si, og presse så meget væske ud som muligt.
- Nu agurken har dryppet af, hældes det op i den græske yoghurt og blandes godt sammen.
- Smag din tzatziki til med salt, peber og en smule citronsaft.
Noter
Jo længere tid din Tzatziki står i køleskabet, jo kraftigere bliver hvidløgssmagen.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.