Tzatziki

2018-04-23
  • Personer: 4-6
  • Forberedelse: 15m
  • Samlet tid: 15m
Gennemsnitlig karakter

(0 / 5)

0 5 0
Anmeld denne opskrift

0 stk anmeldelser

Tzatziki er super lækkert og nemt at lave selv. Det kan spises som tilbehør til grill og salater, eller som dip til burgers, pommes frites eller grøntsagschips. Herunder finder du den opskrift jeg normalt benytter.

Ingredienser

  • 2 agurker
  • 5 dl. græsk yoghurt (10%)
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • Lidt citronsaft
  • Salt og peber

Sådan laver du tzatziki

Trin 1

Riv agurkerne på den grove side af et rivejern.

Trin 2

Vend det revet agurk i 2-3 tsk. salt, og lad det trække i 10 minutters tid, så væsken kan blive trukket ud.

Trin 3

Pres dine hvidløg og bland dem sammen med den græske yoghurt. Ønsker du en mildere eller blød smag af hvidløg, kan du koge dem et par minutter inden du presser dem.

Trin 4

Nu skal du hælde det revet agurk op i en si, og presse så meget væske ud som muligt.

Trin 5

Nu agurken har dryppet af, hældes det op i den græske yoghurt og blandes godt sammen.

Trin 6

Smag din tzatziki til med salt, peber og en smule citronsaft.

OBS: Jo længere tid din Tzatziki  står i køleskabet, jo kraftigere bliver hvidløgssmagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *