Persillesovs

Persillesovs

Persillesovs er en gammel og klassisk sovs, som oftest serveres til f.eks. stegt flæsk eller en stegt rødspætte.

Der findes flere slags persille herhjemme, men når man skal lave persillesovs, er det kruspersille man skal bruge. Den bredbladede persille, som man også kan købe herhjemme, kan til nød også bruges, men den er noget kraftigere i smagen.

Persillesovs
Opskrift på

Persillesovs

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

4.27 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 123kcal

Udstyr

  • Gryde
  • Piskeris

Ingredienser

  • 2 spsk. Smør
  • 2 spsk. Mel
  • dl. Mælk
  • 1 bundt Hakket persille
  • Salt og hvid peber

Fremgangsmåde

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel.
  • Pisk det godt sammen og tilsæt mælk lidt af gangen mens du pisker. Pas på det - det brænder nemt på.
  • Når sovsen har den ønskede tykkelse, tilsætter du det hakkede persille og smager til med salt og peber.
  • Lad persillesovsen småkoge i 5-6 minutter under omrøring. Dette fjerner smagen af mel.

Næringsindhold

Næringsindhold
Persillesovs
Mængde pr. portion
Kalorier
123
% Daglig værdi*
Fedt
 
7
g
8
%
Mættet fedt
 
4
g
18
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
90
mg
1
%
Kalium
 
228
mg
7
%
Kulhydrater
 
11
g
3
%
Sukker
 
4
g
7
%
Protein
 
4
g
7
%
Vitamin A
 
1557
IU
62
%
Vitamin C
 
19
mg
25
%
Calcium
 
133
mg
17
%
Jern
 
1
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Persillesovs uden mælk

Kan du ikke tåle mælk, eller ønsker du blot en veganer-persillesovs, så kan du bruge vand fra de kogte kartofler i stedet for mælk. Skal der ikke serveres kartofler til, kan du lave en grøntsagsbouillon og bruge i stedet for. Resten af opskriften er den samme – en almindelig opbagt sovs, hvor der blot tilsættes hakket persille.

  1. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet, og pisk, til melet er opsuget i smørret.
  2. Tilsæt grøntsagsbouillon lidt af gangen, under konstant piskning.
  3. Kog din persillesovs igennem ca. 5 minutter, så melsmagen forsvinder.
  4. Tilsæt den hakkede persille og smag til med salt og hvid peber.
  5. Din klassiske persillesovs er nu klar til servering.
4.27 from 26 votes (26 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*