Laks er sundt og er noget vi, hos os, spiser mindst én gang om ugen. Der er heldigvis mange måder at lave laks på, da det ville blive lidt kedeligt i længden at spise det samme hver gang. En af de måder, som også er den nemmeste, er ovnbagt laks. Når man tilbereder laks i ovnen, er det forholdsvist nemt at få en god tilberedning. Steger man sin laks på en pande, får man ofte stegt den for hårdt, hvilket resultere i et tørt stykke laks.
Ingredienser
- 4 stk. Laksefilet
- 1 stk. Citron
- Frisk rosmarin
- Olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Tjek laksestykkerne for ben og skæl, og fjern eventuelle ben med en pincet.
- Smør laksestykkerne med lidt olivenolie og læg dem i et ildfast fad med skindsiden nedad. Krydr dem salt og peber.
- Skær citronen i skiver og læg 1-2 skiver på hvert stykke laks, sammen med en kvist rosmarin.
- Sæt laksen i ovnen og bag den i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Serveringsforslag til ovnbagt laks
Hvad servere man sammen med laks? Tjaa, hvad kan du li? 🙂
Et par forslag kunne være:
- Nye danske kartofler med en lækker citron- eller hollandaise sauce
- Ris med hollandaise sauce
- Frisk pasta i en cremet flødesauce
Andre opskrifter med laks: Pasta med laks og spinat // Hjemmelavet Sushi
Er laks sundt?
Det anbefales at man spiser fisker 2 gange om ugen. Grunden til dette er at fisk indeholder de sunde omega-3 fedtsyrer. Men fisk er også rige på proteiner, D-vitaminer, jod og selen – alt sammen noget som kroppen har brug for. Nedenfor kan du se hvad laks indeholder:
Indhold | Indhold pr 100 g |
---|---|
Kalorier i laks (kcal) | 191 |
Protein i laks (g) | 19,5 |
Fedt i laks (g) | 12,6 |
Omega-3-fedtsyrer i laks (g) | 2,60 |
D-vitamin i laks (µg) | 8,62 |
B12-vitamin i laks (µg) | 4,10 |
Selen i laks (µg) | 17,5 |
Kalcium i laks (mg) | 3,75 |