Lakseroulade med flødeost smager super godt, hvis man altså kan li fisk, og derudover er det super simpelt at lave. Retten går godt som en simpel forret til f.eks nytårsaften, men passer også fint ind på fiskebordet til påskefrokosten. Har man brugt koldrøget laks til et andet formål, og har lidt til overs, så er det jo nemt at lave en lakseroulade, selvom der måske ikke er noget at fejre. Man man jo gerne have det lidt godt til hverdag også 🙂
Lakseroulade med flødeost
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 350 g. koldrøget laks i tynde skiver
- 150 g. flødeost naturel
- 3 spsk. creme fraiche
- 1 bdt. purløg
- 2 spsk. citronsaft
- salt og peber
- evt. salat og citronskiver til pynt
Fremgangsmåde
- Hak purløg i små stykker og bland det i flødeosten sammen med creme fraiche og citronsaft. Smag den til med salt og peber.
- På et rent bord lægger du et stykke husholdningsfilm på størrelse med en bageplade.
- Ovenpå filmen lægger du lakseskiverne, så de laver en aflang firkant (20x30 cm). Skiverne skal overlappe hinanden en lille smule.
- Fordel flødeostecremen jævnt ovenpå lakseskiverne.
- Rul laksen sammen til en aflang roulade/rulle. Brug husholdningsfilmen, så du får en fast rulle.
- Læg din lakseroulade på køl i ca. 1 time, så osten sætter sig. Det gør den lettere at skære i pæne stykker.
- Når den har sat sig, skæres rouladen ud i den ønskede størrelse stykker og anrettes på lidt salatblade, og pyntes med citronskiver.
Lakseroulade med andre smagsvarianter
Normalt bruger jeg neutral flødeost til mine lakseruller, og smager den til med citron og krydreurter. Men man kan sagtens bruge en flødeost med smag. Det kunne f.eks med krydreurter, chili eller hvidløg. Eller måske en kombination af smagene.
Du kan også benytte andre krydreurter i stedet for purløg. Dild går f.eks rigtig godt sammen med laks.
Noget lidt andet, som smager super-godt, er at tage en håndfuld rejer, hakke dem groft og blande dem i ostecremen. Mums.
Det er kun fantasien, og dine smagsløg, som sætterne grænsen.