Hjemmelavet Marcipan Opskrift

Hjemmelavet Marcipan

Marcipan bruges til mange forskellige ting indenfor bager og konditor faget. Og her op til jul bliver det også brugt til at lave store mængder julekonfekt i de danske hjem.

Når vi skal bruge marcipan i de private hjem, er det ofte med Odense eller Anthon Berg skrevet på pakken – altså noget vi køber. Det er faktisk lidt synd, for opskriften på hjemmelavet marcipan er faktisk super nem, og det tager ikke mere end 10-15 minutter og kræver kun 3 simple ingredienser. Og så må man ikke glemme at hjemmelavet marcipan bare smager 100 gange bedre end købe-marcipan, samt det faktum at det faktisk er en del billigere at lave selv, hvis man køber de store poser mandler på tilbud.

Hjemmelavet Marcipan Opskrift

Hjemmelavet Marcipan

4.84 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 300 g.

Ingredienser

  • 200 g. mandler
  • 1 dl. sukker
  • 1 dl. vand

Fremgangsmåde

  • Kom vand og sukker op i en gryde og bring det i kog. Lad sukkeret opløse i vandet, så du får en lidt tyk sirup. Tag det herefter af varmen, og lad det køle af.
  • Hæld mandlerne op i en skål og dæk dem med kogende vand. Lad dem stå i ca. 5 minutter, hvorefter du hæder vandet fra og smutter mandlerne.
  • Hæld mandlerne ud på en bageplade og dup dem med køkkenrulle eller rent viskestykke, så de bliver nogenlunde tørre. Man kan også give dem 5 minutter i ovnen ved middel varme.
  • Hæld de tørre og smuttede mandler op i en blender eller food processor, og kør til det er fint som mandelmel.
  • Begynd nu at hælde den afkølede sukkersirup og i blender eller food processor mens den stadig kører. Massen begynder nu at samle sig til marcipan.
  • Den hjemmelavede marcipan er klar når den er fugtig uden at klistre.
  • Nu kan du forme din marcipan, og så er den klar til servering.

Noter

Vil du have lidt mere sødme i din marcipan, kan du evt. ælte den i et par spsk. flormelis.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvad bruger man hjemmelavet marcipan til?

Marcipan bruges til mange forskellige ting i et køkken. Typisk forbinde man marcipan med julekonfekt, men bruges også til bl.a.:

  • Kransekage
  • Mazarinkage
  • Marcipanbrød
  • Napoleonshatte
  • Jordbærtærte
  • Flødeboller
  • Fondant

Og så man man jo benytte marcipan i et hav af forskellige kageopskrifter.

Spørgsmål: Kan man fryse marcipan?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*