Forloren Hare, svøbt i bacon, med kartofler og en lækker brun skysovs, er lidt af en klassiker i de danske hjem. Retten er utrolig nem at lave, hvis man følger opskriften herunder. Og da den bliver bagt i ovnen, sammen med skysovsen, får du en yderst smagfuld sovs. Nogen mener at der hører vildtsovs til en forloren harer, og det kan de da også ha lidt ret i, men det er bestemt ikke et krav. Personligt laver jeg aldrig vildtsovs til, da den sovs man får ved at følge opskriften herunder, er særdeles smagfuld.
Forloren Hare
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
Forloren Hare
- 500 g. Hakket svin/kalv
- 2 stk. Æg
- 1 dl. Rask Eller ½ dl. havregryn
- 1 pk. Bacon i skiver
- Salt og peber
Sovs
- 2 dl. Grøntsagsbouillon
- 1 dl. Mælk
- ½ dl. Piskefløde
- 2 spsk. Ribsgele
- Saucejævner eller meljævning
- Salt og peber
- Lidt kulør
Fremgangsmåde
Forloren hare
- Bland kød, æg, rasp/havregryn og lidt salt/peber i en skål. Rør farsen godt sej.
- Form farsen som et brød i et ildfast fad og vikle det ind i bacon.
- Sæt farsbrødet i ovnen på midterste rille og bag brødet i 15 minutter ved 200 graders varme.
- Herefter tilsættes du bouillon og mælk, som senere skal bruges til den lækre sovs.
- Lad den forlorne hare bage færdig i ca. 40 minutter, indtil den har en kernetemperatur på 75 grader.
Sovs
- Tag den forlorne hare ud af ovnen og hælde væden igennem en si og op i en gryde.
- Varm gryden op sammen med fløde og ribsgelé. Jævn evt. sovsen, så den får den ønskede tykkelse.
- Giv sovsen lidt kulør og smag til med salt og peber.
- Serveres med kogte kartofler.
Noter
Næringsindhold
Hvorfor hedder det Forloren Hare?
Jeg høre ofte om folk som bliver forvirret over navnet, da opskriften jo ikke indholder kød fra en hare. Det hele bunder i ordet “forloren”, som faktisk betyder falsk, uægte eller kunstigt. Du har måske også hørt om “Forlorne tænder”, som er kunstige tænder. Der er derfor heller ikke skildpadde i Forloren skildpadde ?