Forloren Hare med kartofler og brun sovs, er lidt af en klassiker i de danske hjem – og med god grund, for det smager jo fantastisk. Man kan vælge den helt klassiske opskrift, som du finder herunder, eller man ændre lidt på den, så du måske får lidt grønt med ind i kødet.

Ingredienser
Forloren Hare
- 500 g. Hakket svin/kalv
- 2 stk. Æg
- 1 dl. Rask Eller ½ dl. havregryn
- 1 pk. Bacon i skiver
- Salt og peber
Sovs
- 2 dl. Grøntsagsbouillon
- 1 dl. Mælk
- ½ dl. Piskefløde
- 2 spsk. Ribsgele
- Saucejævner eller meljævning
- Salt og peber
- Lidt kulør
Sådan gør du
Forloren hare
- Bland kød, æg, rasp/havregryn og lidt salt/peber i en skål. Rør farsen godt sej.
- Form farsen som et brød i et ildfast fad og vikle det ind i bacon.
- Sæt farsbrødet i ovnen på midterste rille og bag brødet i 15 minutter ved 200 graders varme.
- Herefter tilsættes du bouillon og mælk, som senere skal bruges til den lækre sovs.
- Lad den forlorne hare bage færdig i ca. 40 minutter, indtil den har en kernetemperatur på 75 grader.
Sovs
- Tag den forlorne hare ud af ovnen og hælde væden igennem en si og op i en gryde.
- Varm gryden op sammen med fløde og ribsgelé. Jævn evt. sovsen, så den får den ønskede tykkelse.
- Giv sovsen lidt kulør og smag til med salt og peber.
- Serveres med kogte kartofler.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Hvorfor hedder det Forloren Hare?
Jeg høre ofte om folk som bliver forvirret over navnet, da opskriften jo ikke indholder kød fra en hare. Det hele bunder i ordet “forloren”, som faktisk betyder falsk, uægte eller kunstigt. Du har måske også hørt om “Forlorne tænder”, som er kunstige tænder. Der er derfor heller ikke skildpadde i Forloren skildpadde ?
ANNONCE
Skriv et svar