Falafel er meget udbredt i mellemøsten, men stammer oprindeligt fra Palæstina. Herhjemme er falafel også meget populært blandt vegetarer, hvor kødet erstattes med falafel pga. det høje indhold af protein fra kikærterne. Derfor går de også under navnet “veganske frikadeller”.
Falafel bruges hovedsageligt som fyld i f.eks kebab, men kan også spises som en snack uden andet tilbehør end en form for dressing til at dyppe i.
Herunder får du “min” opskrift på hjemmelavet falafel med kikærter.

Udstyr
- Blender
Ingredienser
- 500 g. Kikærter, som har stået i blød i mindst 8 timer
- 4 fed Hvidløg
- 2 stk. Løg
- 3 tsk. Stødt koriander
- 3 tsk. Stødt spidskommen
- 2 spsk. Citronsaft
- 1 bdt. Frisk persille
- Salt og peber
- Evt. lidt chili
- Olie til at fritere falaflerne i
Fremgangsmåde
- Når kikærterne er færdige med at ligge i blød, skal de skylles grundigt og efterfølgende dryppe godt af.
- Nu skal alle ingredienser (olie undtaget) op i en blender eller foodprocessor, og blendes godt sammen. Hvis "dejen" ikke vil samle sig rigtigt, så tilsæt et æg. Bliver "dejen" for tynd/vandet, så tilsæt lidt rasp.
- Varm olien op i en gryde eller dyb pande.
- Nu skal du forme dine falafler til boller med en ske, lidt lige som med frikadeller, bare ikke nær så store.
- Du dine falafler er formet, skal du fritere dem i olien til de er sprøde og gyldne. Herefter tages de op og ligges på et stykke papir, som kan suge olien.
- Dine hjemmelavede falafler er nu klar til servering. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.