Chateaubriand er noget af det ypperste inden for oksekød. Det er den midterste del af en oksemørbrad, og det er det møreste stykke kød der findes. Når det er perfekt tilberedt, behøver man faktisk ikke en kniv når man spiser det. Men det er også et lidt sart stykke kød, og hvis man overtilbereder det, er det ødelagt og bliver sejt at tygge i.
Ingredienser
- 1 stk. chateaubriand (6-800 g.)
- 1 spsk. smør
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Dup dit kød med et stykke køkkenrulle, så det er tørt. Krydr det med salt og friskkværnet peber.
- Varm en pande op med smør og brun dit stykke chateaubriand af på alle sider.
- Læg kødet i et ildfast fad og sæt det i ovnen i ca. 15-16 minutter, indtil kernetemperaturen er 57 grader. Det er vigtigt at du bruger et stegetermometer.
- Tag kødet ud af ovnen og dæk det til med sølvpapir. Lad det herefter trække i ca. 15 minutter, inden du skære kødet.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Langtidsstegt Chateaubriand
Ønsker du at langtidsstege din Chateaubriand, skal du blot sætte temperaturen ned og give den noget længere tid. Normalt langtidssteger jeg ved omkring 90 grader. Ved den temperatur skal kødet ha ca. 2½ time. Men det variere fra ovn til ovn, så husk stegetermometer. Temperaturen skal ikke overstige 57 grader.
Tak for en god opskrift. Lavede dette lækre stykke kød til min kæreste og jeg på valentinsdag. Det var en stor succes ????????
Hej Martin,
Det er jeg glad for at hører 🙂 En god bøf er også bedre end chokolade 😉
Hej!
Hvad serverer du til udover bønner?
Hej Carsten,
Du kan servere lige hvad hjertet begære. F.eks en god hjemmelavet bearnaise og måske pommes anna 🙂