Blåbær er både sunde og smager super godt. Kombinere man dem med muffins, får man de lækreste og saftige blåbærmuffins, som alle vil elske. De er super nemme at bage og holde sig friske/saftige i 2-3 dage – hvis man selvfølgelig ikke har nået at spise dem alle sammen inden 🙂

Opskrift på
Blåbærmuffins
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 12 stk.
Ingredienser
- 100 g. smør, blødgjort
- 150 g. sukker
- 2 stk. æg
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 tsk. bagepulver
- 1 dl. sødmælk
- 200 g. hvedemel
- 125 g. blåbær
Fremgangsmåde
- Kom blødgjort smør, sukker og vaniljesukker i en skål, og pisk til luftigt med en håndmixer.
- Forsæt med at piske mens du slår et æg i af gangen, så det hele bliver pisket godt sammen,
- Dernæst pisket mælken i, indtil du har en jævn masse.
- Vend hvedemel og bagepulver i dejen med en dejskraber, indtil den er helt jævn.
- Kom dine blåbær i dejen og vend forsigtigt rundt, så de bliver nogenlunde jævnt fordelt. Det er vigtigt at bruge en dejskraber. Bruger du en håndmixer, ville dine bær bliver ødelagt.
- Sæt 12 muffinsforme på en bageplade og fyld dem ⅔ op med dej.
- Bag dem i en forvarmet ovn i ca. 18 minutter ved 190 grader varmluft.
- Efter 15-16 minutter kan du, med jævne mellemrum, stikke en strikkepind eller kødnål i dine muffins. Når dejen ikke hænger fast mere, er de færdige og skal ud af ovnen.
- Lad dine lækre nybagte blåbærmuffins køle af, inden du servere dem.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.