biksemad opskrift

Biksemad

Biksemad er en klassisk dansk ret, der stammer fra tiden, hvor man ikke spildte mad og udnyttede rester til nye lækre måltider. Retten er kendt for sin enkelhed og alsidighed, hvor hovedingredienserne ofte består af kartofler, kød og løg, som steges sammen på panden. Biksemad kan varieres på utallige måder afhængig af, hvad man har til rådighed i køleskabet. Den serveres typisk med spejlæg, syltede rødbeder og en god skefuld sennep eller ketchup. Denne opskrift giver dig en grundlæggende tilgang til at lave biksemad, som både er nem og hurtig at tilberede, og som helt sikkert vil vække glæde hos hele familien.

biksemad opskrift
Opskrift på

Biksemad

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

4 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 256kcal

Ingredienser

  • 600 g. Kogte kartofler
  • 400 g. Valgfrit kød (tilberedt) F.eks medister, frikadelle, hakkebøf, flæskesteg e.l
  • 1 stk. Løg
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  • Hak dit løg groft og steg det på en stor pande i smørret.
  • Skær kartofler og kød i mindre mundrette stykker og hæld det på panden.
  • Brun det hele til det er godt varmt.
  • Smag evt. til med salt og peber, inden servering.

Næringsindhold

Næringsindhold
Biksemad
Mængde pr. portion
Kalorier
256
% Daglig værdi*
Fedt
 
5
g
6
%
Mættet fedt
 
2
g
9
%
Flerumættet fedt
 
0.3
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Natrium
 
65
mg
1
%
Kalium
 
973
mg
28
%
Kulhydrater
 
26
g
7
%
Sukker
 
1
g
2
%
Protein
 
25
g
42
%
Vitamin A
 
3
IU
0
%
Vitamin C
 
30
mg
40
%
Calcium
 
37
mg
5
%
Jern
 
3
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Tilbehør til biksemad

Typisk servere man spejlæg til sin biksemad, måske med lidt HP Sauce eller Engelsk sauce til. Personligt kan jeg også godt li lidt ketchup og rødbeder til, men det er jo smag og behag. Har man lidt brun sovs til overs fra dagen før, så er det også lækkert til.

Tip til opskriften

Man kan som sagt bruge alle slags kød, så det er en god idé at gemme selv de mindste portioner rester af kød, som skæres i små stykker og fryses ned. På den måde får man hurtigt samlet sammen til en omgang lækker biksemad.

4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*