Morgenerne kan ofte godt være hektisk hjemme hos os, og sådan ved jeg at der er mange der har det. Derfor er morgenmaden ofte også noget der bare skal overstås hurtigt. Når det kommer til hurtig morgenmad, er arme riddere (french toast) en af de retter som er tager lang tid at lave – ja de kan faktisk laves på 20 minutter, og så smager de skønt.
Ingredienser
- 8 skiver tyktskåret franskbrød efter eget valg
- 3 stk. æg
- 1½ dl. sødmælk
- 1/4 tsk. salt
- 1 tsk. Kanel Valgfrit
- 1 tsk. Vaniljepulver Valgfrit
- 1 tsk. Muskatnød Valgfrit
- Smør til stegning
Fremgangsmåde
- Æg piskes i en skål sammen med mælk, kanel, muskatnød, vanilje og salt.
- Læg brødskiverne i blød i blandingen i 5-10 sekunder.
- Steg dem på en varm pande med en lille klat smør.
- Når de er lysebrune og halvsprøde på begge sider, tages de af.
- Serveres varme med smør og sirup.
OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM ARME RIDDERE
Hvilken type brød skal man bruge?
Du kan bruge alle typer lyst brød. Det skal bare have en tykkelse så det kan suge godt med æggemasse og steges så det stadig er blødt og svampet indeni.
Hvor længe skal brødet ligge i blød?
Det kommer lidt an på hvor frisk og blødt brødet er. Hvis det er helt frisk, suger det hurtigere og skal kun ligge i nogle få sekunder. Er brødet halvtørt, skal det ligge 10-15 sekunder.
Hvad kan man servere til sine arme riddere?
En klassisk french toast serveres med smør og lidt sirup. Men du kan i princippet servere lige præcis hvad du har lyst til. Frisk frugt, bacon eller pølse, nødder, eller måske flødeskum eller en vaniljecreme. Det er kun fantasien og dine smagsløg som sætter begrænsningen.
Jeg er nødt til snart at prøve at lave arme riddere 🙂