Æbletærte med flødeskum, creme anglaise, vaniljeis eller creme fraiche er altså bare lækkert. Og er tærten lavet af æbler fra egen avl, så smager den altid bedre.
Denne æbletærte-opskrift er utrolig nem og har jeg selv benyttet utalige gange, med stor succes og begejstring hos gæsterne.
Opskrift på
Æbletærte
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 8 personer
Ingredienser
- 4-5 stk. Æbler
- 300 g. Hvedemel
- 200 g. Kold smør
- 1 stk. Æg
- 3 spsk. Sukker
- Rigeligt med kanelsukker
Fremgangsmåde
- Hæld mel, sukker, smør og æg i en skål, og ælt det godt sammen med hænderne, så du får en fast mørdej.
- Drys mel på bordet og rul dejen ud så den passer i et tærtefad.
- Når du har lagt dejen ned i fadet, prikkes en masse huler i dejen med en gaffel, og herefter drysses et tyndt lag kanelsukker ud over dejen.
- Skræl æblerne og skær dem i små passende stykker og fordel dem ud over dejen.
- Drys et godt lag kanelsukker ud over æblestykkerne, og bag tærten i ca. 30 minutter ved 200 grader, i en forvarmet ovn.
- Lad æbletærten køle lidt af inden servering.
Noter
Hvis du sætter tærtedejen på køl inden du ruller den ud, så er den nemmere at arbejde med.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Alternativ til traditionel æbletærte
Vil man prøve en lidt anderledes æbletærte, som bages “på hovedet”, skulle man tage et kig på en opskrift som Tarte Tatin, som er en fransk æbletærte. Opskriften er lidt den samme, men fremgangsmåden er helt anderledes, og det samme er resultatet. Men den smager himmelsk 🙂