Æbletærte

  • Antal: 1
  • Forberedelse: 15m
  • Tilberedning: 30m
  • Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 1
Anmeld denne opskrift

1 stk anmeldelser

Æbletærte med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche er altså bare lækkert. Og er tærten lavet af æbler fra egen avl, så smager den altid bedre.

Denne æbletærte-opskrift er utrolig nem og har jeg selv benyttet utalige gange, med stor succes og begejstring hos gæsterne.

Ingredienser

  • 3-5 stk. æbler
  • 300 g. mel
  • 200 g. kold smør
  • 1 æg
  • 3 spsk. sukker
  • Rigeligt med kanelsukker

Sådan bager du æbletærte

Trin 1

Hæld mel, sukker, smør og æg i en skål, og ælt det godt sammen med hænderne, så du får en fest mørdej.

Trin 2

Drys mel på bordet og rul dejen ud så den passer i et tærtefad.

Trin 3

Når du har lagt dejen ned i fadet, prikkes en masse huler i dejen med en gaffel, og herefter drysses et tyndt lag kanelsukker ud over dejen.

Trin 4

Skræl æblerne og skær dem i små passende stykker og fordel dem ud over dejen.

Trin 5

Drys et godt lag kanelsukker ud over æblestykkerne, og bag tærten i ca. 30 minutter ved 200 grader, i en forvarmet ovn.

Trin 6

Lad æbletærten køle lidt af inden servering.

OBS: Hvis du sætter tærtedejen på køl inden du ruller den ud, så er den nemmere at arbejde med.

Ingredienser:, , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *