Romkugler opskrift

Romkugler

Vi kender dem alle – de små runde kugler, som smager himmelsk. Romkugler, trøfler eller romtræfler – kært barn har mange navne, og det har romkuglen også, alt efter hvor i landet man er fra.

Romkuglen er faktisk et produkt, lavet af rester fra andre kager. Så har du holdt fødselsdag og der er kage til overs, så er det oplagt at lave hjemmelavede romkugler, i stedet for at smide det ud. Man skal jo tænke på miljøet, og undgå alt for meget madspild. Og er der noget bedre at spise kage med god samvittighed? Jeg tror det ikke 🙂

Romkugler smager super-dejligt, men desværre er det ikke alle opskrifter der er lige gode. Jeg har prøvet flere forskellige, men har udvalgt en opskrift, som faktisk ikke er direkte fra kagerester. Grunden til dette, er at det ikke altid er de samme kagerester man har tilbage, derfor har jeg valgt en opskrift, hvor man benytter 2 købe-kager: hindbærroulade og chokolademuffins, som man kan købe i alle supermarkeder, hvis man ikke selv har resterne derhjemme.

Romkugler opskrift

Romkugler

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 10 stk.

Ingredienser

  • 1 stk. hindbærroulade
  • 4 stk. chokolademuffins
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 3 spsk. romessens

Fremgangsmåde

  • Smuldre kagerne i mindre stykker og hæld op i en røremaskine eller foodprocessor. Man kan også benytte en elpisker, men det andet er nemmere.
  • Start maskinen og kør indtil du har en jævnt masse.
  • Tilsæt romessens og kakaopulver og kør indtil det hele er blandet godt sammen. Smag evt. til om der skal mere kakao eller essens i. Man kan også tilføje lidt hindbærsyltetøj, hvis den skal være mere sød.
  • Form romkuglerne i den størrelse du ønsker. Der bliver til 10-12 rokugler i normal størrelse eller 40-45 mini-romkugler.
  • Rul de færdige romkugler i kokosmel eller krymmel, og læg dem i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig en uges tid.

Noter

Vil man prøve med andre kagerester, skal du bruge 4-500 g. Og det kan f.eks være chokoladekage, sandkage, roulade osv. Og så selvfølgelig tilføje hindbærsyltetøj.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*