Pizzasnegle smager super godt, og er nemt at have med i madpakken eller i picnickurven på skovturen. Man kan lave pizzasnegle med næsten det fyld man ønsker, om det er skinke, oksekød eller en helt tredje slags kød. Nedestående opskrift er på pizzasnegle med skinke, men ønsker du en anden slags kød, tilsætter du blot det i stedet for skinken.
Ingredienser
Dej
- 25 g. Gær
- 2 dl. Lunken vand
- 2 spsk. Olie
- ½ tsk. Salt
- 300 g. Hvedemel
Fyld
- 1½ dl. Tomatpuré
- ½ stk. Løg
- 150 g. Kød efter eget valg (Oksefars, skinkestrimler, kyllingestrimler e.l.)
- 3 dl. Revet ost
- 1 tsk. Oregano
Fremgangsmåde
Dej
- Smuldre gæren i vandet og rør så det bliver opløst.
- Tilsæt olie, salt og mel, og ælt det godt sammen med hænderne.
- Lad dejen hæve i ca. en halv times tid.
Fyld
- Pil løget, del det i to og hak den ene halvdel fint. Den anden skal du ikke bruge.
- Hæld tomatpuré op i en lille skål og bland den hakkede løg godt sammen med.
Pizzasnegle
- Rul dejen ud til en aflang firkant på ca. 25x45 cm.
- Fordel tomatpuré, revet skinke og ost udover dejen og drys med oregano til sidste.
- Rul dejen sammen, på den lange side, til en pølse/roulade, og skær 10-12 lige store snegle.
- Læg pizzasneglene på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 15 minutter mens ovnen bliver varmet op.
- Dine pizzasnegle bages i ovnen i 12-14 minutter ved 220 grader (200 ved varmluft).
Noter
Pizzasnegle egner sig fint til frysning, så man kan evt. lave en dobbeltportion, så man altid har lidt lækkert i fryseren.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.