Pizza er noget vi alle elsker – oftest er det dog noget vi køber fra det lokale pizzeria. Men hjemmelavet pizza smager altså bare bedre og er en del billigere at lave. På en hjemmelavet pizza kan du benytte præcis det fyld du gerne vil ha på, og eksperimentere med forskellige sammensætninger ?
Denne opskrift skal dog ikke handle om selve pizzaen, men derimod pizzadejen, som jo er den vigtigste ingrediens. Nedestående opskrift på pizzadej er den som jeg selv benytter mig af, og som smager super godt.
Pizzadej
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 15 g. Gær
- 3 dl. Lunken vand
- 1 tsk. Salt
- 2 spsk. Olie
- 2 tsk. Sukker
- 425 g. Hvedemel
Fremgangsmåde
- Smuldre dit gær i lunkent vand og rør til det bliver opløst.
- Kom olie, salt og sukker i vandet, og rør rundt.
- Tilsæt mel lidt af gang og ælt det godt sammen, så du får en smidig dej.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Når pizzadejen har hævet færdig, deles den i to og rulles ud til 2 pizzaer og er klar til fyld.
- Når der er kommet fyld på, plejer jeg at bage dem i ca. 10-12 minutter ved 200 grader. Men det variere meget alt efter hvor meget fyld der er på pizzaen.
Grundfyld til hjemmelavet pizza
Man kan som tidligere nævnt benytte præcis den fyld man vil på sin pizzadej, men som udgangspunkt består grund fyld af:
- Tomatsovs/Pizzasovs
- Revet ost
Derudover at nogle af de mest benyttede ingredienser:
- Skinkestrimler
- Ananas
- Bacon
- Pepperoni
- Kebabkød
- Falafel
- Æg
- Majs
- Parmaskinke
- Salat
- Jalapenos
- Fars med krydderier
- Løg
Ja jeg kunne blive ved. Prøv dig frem og del din favorit-pizza i kommentarerne herunder ?
Minipizzaer over bålet
Har man lavet snobrød sammen med ungerne, og er der lidt snobrødsdej tilovers, kan man sagtens bruge det til små pizzaer. Rul dejen flad, tilsæt valgfrit fyld og benyt en stegepande over bålet til at lave pizzaen. Det er nemt, enkelt og godt imod madspild.