Nutella Cheesecake

Nutella Cheesecake

Nutella Cheesecake er bare en gudespise. Cheesecake i sig selv er jo lækkert – det samme er Nutella. Så når man kombinere disse to ting, så får man en kage som ikke kan beskrives med ord. Mums.

Da der skal bruges pænt meget nutella, er den lidt dyr at lave. Og man kan godt lave lidt om på blandingsforholdet af nutella og flødeost, uden det gør så meget.

Opskriften som du finder herunder, har jeg tyvstjålet fra en video jeg så på facebook en gang, men det bliver den ikke mindre dårlig af.

Nutella Cheesecake

Nutella Cheesecake

4.50 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 20 minutter
Køl/frys: 4 timer
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
Antal: 8 personer

Ingredienser

Bunden

  • 280 g. Chokoladekiks Digistive kiks kan også bruges
  • 100 g. Smeltet smør

Fyldet

  • 560 g. Flødeost natural
  • 85 g. Flormelis
  • 470 g. Nutella
  • 1 spsk. Kakaopulver
  • 1 tsk. Vaniljepulver

Ganachen

  • 230 g. Nutella
  • 1 dl. Piskefløde, 38%

Fremgangsmåde

Bunden

  • Knus dine kiks i en blender eller foodprocessor
  • Tilsæt det smeltede smør i de knuste kiks, og blend videre indtil smørret er fordelt ud i alle krummerne.
  • Hæld blandingen op i en springform (20-22 cm.) og fordel det godt. Tryk det godt sammen med en ske, så det bliver komprimeret og hårdt.
  • Sæt bunden i køleskabet i mens du laver dit fyld.

Fyldet

  • Tag en stor skål og bland flødeost sammen med flormelis indtil det er glat og cremet.
  • Tilsæt Nutella, kakaopulver og vanilje, og mix det det hele sammen igen, så det igen bliver glat og cremet.
  • Tag bunden ud af køleskabet og fordel osteblandingen på bunden i springformen.
  • Nu skal kagen køles ned. Du kan enten sætte kagen i køleskabet natten over (minimum 6 timer), eller du kan sætte den i fryseren i 2 timer.

Ganachen (når kagen er kølet ned)

  • Hæld fløden op i en lille gryde og bring den i kog. Tag den af med det samme det koger.
  • Hæld nutella op i en skål og hæld derefter den varme fløde henover.
  • Lad det stå i et par minutter, hvorefter du røre det godt sammen, indtil din ganache er helt glat.
  • Lad den køle lidt af inden den fordeles udover cheesecaken.
  • Stil den i fryseren i to timer, hvorefter den er klar til servering. Velbekomme.

Video

Noter

Får man ikke spist hele kagen, kan den sagtens fryses ned.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

En anden god opskrift du kunne prøve er Chokoladekage

4 Kommentarer

  1. 4 stars
    Den smager super godt, men er meget tung. Så man spiser ikke særlig store portioner 🙂

  2. Hvor køber du chokoladekiks?
    Har lavet den før med digestive, men gad godt prøve med chokoladekiks, men har søgt overalt😅

    • Kim Jørgensen

      Jeg har bare brugt almindelig chokoladekiks. Altså dem med chokolade imellem kiksene 🙂

4.50 from 4 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*