Mayonnaise Hjemmelavet

Mayonnaise

Mayonnaise bruges til mange ting i det danske køkken – både i og ovenpå maden. Oftest er det en købt mayo man bruger, men hvis det skal være lidt ekstra lækkert, bør man lave sin egen. Det tager ikke lang tid og smager meget bedre end den købte. Derudover kan du smage til med andre smage hvis man ønsker det. Og som et sidste plus, er din hjemmerørte mayonnaise fri for diverse tilsætningsstoffer.

Mayonnaise Hjemmelavet

Mayonnaise

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 6 dl.

Ingredienser

  • 2 stk. æggeblommer, pasteuriserede 
  • 5 dl. vindruekerneolie
  • 1 tsk. sennep
  • 3 tsk. hvidvinseddike, æblecidereddike e.lign.
  • 2 tsk. citronsaft
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Hæld æggeblommer, hvidvinseddike, salt og peber i en skål og pisk det godt sammen. Brug evt. en håndmixer.
  • Mens du pisker hælder du en lille smule olie i af gangen. Når det begynder at samle sig, kan du hælde olien i lidt hurtigere.
  • Når mayonnaisen har den ønskede tykkelse, skal du stoppe med olien.
  • Smag til med citron og evt. lidt mere salt og peber.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Nem mayonnaise med stavblender

Skal det gå ekstra hurtigt, findes der en super-hurtig opskrift. 1 æg og 2 dl. olie, plus smagsgiverne som nævnt i opskriften ovenfor. Op i et glas med det hele og sæt stavblenderne helt ned i bunden og start den. Løft stavblenderen stille og roligt, og du har en hurtig hjemmelavet mayonnaise.

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*