Margarita er en af de mest populære cocktails i Nordamerika, og med god grund. Ved at kombinere styrken fra tequila med den søde cointreau og den den syrlige lime, får man en cocktail i perfekt balance.
Der er dog stor usikkerhed om margaritaens oprindelse. Der går mange historier om hvor den kommer fra – de fleste mener dog Mexico. Men også her er der forskellige variationer af historierne. Men Margarita er det spanske navn for “Daisy” (Tusindfryd). Og “Daisy” er også navnet på en populær Mexicansk drink, som består af netop cointreau og lime. Men i stedet for tequila har man brugt Brandy. Så den version tror jeg personligt mest på.
Ingredienser
- 4 cl. tequila
- 2 cl. cointreau
- 2 cl. limesaft, friskpresset
- sukkersirup
- isterninger
Fremgangsmåde
- Hæld tequila, cointreau og limesaft i en shaker med et par isterninger.
- Ryst eller rør rundt med en ske i 10 sekunder, så det er blandet godt sammen.
- Smag til med lidt sukkersirup, hvis din margarita er for sur/syrlig.
- Hæld den op i et glas med isterninger og pynt med en skive lime.
Noter
Skal det være en ægte Margarita, skal man gøre kanten af glasset fugtig med lime, og dyppe den i salt, så kanten bliver dækket. Jeg bryder mig ikke om det, så det er valgfrit.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.