Mojito, en forfriskende cocktail, der stammer fra det solrige Cuba, har i årtier været en favorit blandt mange cocktailentusiaster. Med sin unikke kombination af mynte, lime, sukker, hvid rom og sodavand, tilbyder Mojito en perfekt balance mellem sødme, syre og sprød brus.
Herunder finder du den opskrift på mojito, som jeg selv benytter i stor stil.

Mojito
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookUdstyr
- Longdrink glas
- Muddler
- Lang ske
- Is-knusser
Ingredienser
- 1 stk. Limefrugt
- 10-15 blade Frisk mynte
- 4 tsk. Rørsukker
- 5 cl. Hvid rum
- ½ dl. Danskvand
- Knust is
Fremgangsmåde
- Skær limefrugten i både og kom dem op i et stort glas og brug en muddler til at presse saften ud af limen. Giv den 3-4 gode tryk.
- Tilsæt rørsukker, rom, mynteblad og fyld glasset med knust is.
- Rør det hele godt rundt med en lang ske. Evt med en serviet henover, så det ikke sviner.
- Efterfyld glasset med mere knust is og top mojitoen af med danskvand, inden du lige røre en ekstra gang rundt i drinken.
- Pynt din mojito med et stykke limefrugt eller nogle mynteblade.
Næringsindhold
Alkoholfri Mojito
Ønsker man at lave en alkoholfri version af denne lækre cocktail, så er det heldigvis utroligt nemt – du dropper blot den lyse rom. Den lyse rom giver ikke rigtigt noget smag, så derfor er Mojito utroligt godt egnet som en alkoholfri drink.
Andre populære drinksopskrifter
Historien bag Mojito
Selvom Mojitos præcise oprindelse er omdiskuteret, er det almindeligt accepteret, at denne cocktail har rødder i 1500-tallets Cuba. Den tidlige version af Mojito var kendt som “El Draque”, opkaldt efter den engelske søfarer og pirat Sir Francis Drake. Drake og hans besætning drak en primitiv version af Mojito, der bestod af sukkerrørssaft, lime, mynte og aguardiente (en forløber for rom) som et middel mod dysenteri og skørbug.
I løbet af tiden blev aguardiente erstattet af rom, og Mojito som vi kender den i dag, begyndte at tage form. Den blev hurtigt en favorit blandt cubanerne og senere blandt besøgende fra hele verden, herunder mange berømte personligheder som Ernest Hemingway, der ofte blev set nyde en Mojito på sin yndlingsbar i Havana, La Bodeguita del Medio.
Mojitos kulturelle betydning
Mojito er ikke kun en drink; den er et symbol på cubansk kultur og livsstil. Den repræsenterer Cubas rige historie, dets musik, dans og selvfølgelig dets passion for livet. Mojito er også blevet et symbol på sommer, fest og gode tider. Den er ofte forbundet med strandfester, solnedgange og afslappede sammenkomster.
Variationer af Mojito
Selvom den klassiske Mojito-opskrift er enkel, har bartendere over hele verden eksperimenteret med forskellige variationer for at tilføje deres eget præg på denne tidløse cocktail. Nogle af de populære variationer inkluderer frugtmojitos med ingredienser som jordbær, mango eller passionsfrugt. Der er også spicy mojitos med jalapeños eller andre chilier for dem, der ønsker et lille spark.
Kommentarer fra den gamle version af hjemmesiden
Louise L
Lækker mojito som smager super godt. Skønt med noget køligt i denne varme.
Liselotte
Jeg har lavet denne opskrift et par gange og den smager super godt. Jeg hælder dog lidt mindre rum i, da jeg ellers synes den bliver for stærk ? Men ellers kan den klart anbefales.
Kim
Som svar til Liselotte.
Du kan godt ha ret i at 5 cl. er lige i overkanten for nogen. Men det er nu en gang den mængde som skal i den originale opskrift på Mojito. Men man kan jo heldigvis bare hælde lidt mindre i ?
Klaus Larsen
Tak for en lækker mojito-opskrift. Den er blevet lavet en del gange her på det sidste. Og med den varme de lover, så bliver der nok lavet mange flere af dem. Skål ?
Kim
Som svar til Klaus Larsen.
Hej Klaus,
Selv tak. Her bliver den også flittigt drukket for tiden ?
Super lækker opskrift. Den er ikke lige så stærk som så mange andre opskrifter jeg har prøvet. Thumps up 🙂