Kondenseret mælk lyder måske ikke som noget specielt lækkert, men her tager du fejl. Kondenseret mælk er blot sødmælk som er kogt op og tilsat sukker, så den bliver ekstra sød. Ved at koge den op, fordamper vandet og mælken bliver mere tyk og cremet i konsistensen.
Kondenseret mælk bruges ofte til desserter og f.eks iskaffe, da man ikke behøver piske mælken luftig. Man kan også lave Dulce De Leche, som er en lækker karamel.
Ofte køber man færdiglavet kondenseret mælk på dåse, fra mærket Nestlé, men da opskriften er super simpel, kan man lige så godt lave den selv.
Ingredienser
- 1 l. sødmælk
- 400 g. sukker
Fremgangsmåde
- Tag en sauterpande eller tykbundet gryde, og hæld mælk og sukker op i.
- Bring mælkeblandingen i kog ved kraftig varme og under omrøring.
- Når mælken koger, skruer du ned til medium varme, og lader det småkoge i ca. 30 minutter. Huske at rør lidt undervejs, da mælken nemt brænder på.
- Når de 30 minutter er gået, burde mælken være kondenseret og blevet tyk.
- Skold 1 eller 2 glas med patentlåg og hæld den kondenseret mælk op i.
- Sæt den på køl indtil den skal bruges.
Næringsindhold
Næringsindhold
Kondenseret Mælk
Mængde pr. portion
Kalorier
162
% Daglig værdi*
Fedt
2.5
g
3
%
Kulhydrater
31.8
g
8
%
Protein
2.6
g
4
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.