Hjemmelavet pizza er altid et hit og jeg laver det med jævne mellemrum. En af favoritterne herhjemme er kartoffelpizza, som smager super godt.
Som altid, når jeg laver pizza, benytter jeg denne klassiske pizzadej, som også er super nem at lave.
Opskrift på
Kartoffelpizza
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 2 stk.
Ingredienser
Pizzadej
- 15 g. Gær
- 3 dl. Lunken vand
- 1 tsk. Salt
- 2 spsk. Olie
- 2 tsk. Sukker
- 425 g. Hvedemel
Fyld
- 4 stk. Rå kartofler
- 2 stk. Tomater
- 1½ dl. God tomatsauce
- 200 g. Skinkestrimler
- 200 g. Revet ost
- Evt. lidt frisk basilikum til pynt
Fremgangsmåde
Pizzadej
- Smuldre dit gær i lunkent vand og rør til det bliver opløst.
- Kom olie, salt og sukker i vandet, og rør rundt.
- Tilsæt mel lidt af gang og ælt det godt sammen, så du får en smidig dej.
- Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
- Når pizzadejen har hævet færdig, deles den i to og rulles ud til 2 pizzaer og er klar til fyld.
Fyld
- Fordel tomatsaucen på de 2 pizzabunde og drys et tyndt lag skinke på dem begge.
- Herefter drysser du et passende lag ost henover skinken.
- Skær tomater og kartofler i tynde skiver, og fordel dem på pizzaerne.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 250 grader i 12-15 minutter, indtil bunder er helt sprød.
- Pynt evt. med lidt frisk basilikum inden servering.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.