Få inspirationen til din næste påskefrokost

Få inspirationen til din næste påskefrokost

Få inspirationen til din næste påskefrokost

Dette indhold er sponsoreret. 

Påskefrokosten kan skabe nogle af de bedste stunder, der findes. Foråret banker på døren, og det er muligt at sætte en masse forskellige lækkerier på bordet. Nogen holder en stor påskefrokost for familie og venner, mens andre kun holder en lille frokost for de allernærmeste. Du kan sammensætte en menu af forskellige påskeretter, som både kan være kolde og varme. På denne måde sikre du dig, at der er noget, som alle kan lide.

De kolde frokostretter

For at få den helt rigtige påskefrokost, så synes mange at silden er et klart must. Nogle er til de hvide sild, mens andre er til noget med lidt med spark i, og går derfor efter de røde sild eller gammeldags modnede sild, som har lidt mere dybde i smagen. Eller måske der skal være et udvalg af flere forskellige sild med æggesalat. En god cremet karrysalat med masser af syre, fedme og en skarphed, som tager din sildemad til det næste niveau. Der er mange lækre kolde frokostklassikere til påskebordet ud over silden. Hønsesalaten, skidne æg, sol over Gudhjem og mange mange flere er kærkomne gæster på påskefrokostbordet. Hønsesalaten er altid lækker på et hvidt franskbrød, som afslutning på hele påskefrokosten.

De varme frokostretter

Udover det kolde bord, så er de varme retter også rigtig lækre og nødvendige på påskefrokostbordet. En god klassiker er tarteletten med høns i asparges. En ret som stort set alle holder af. For hvem kan ikke lide tarteletfyld, som mormor har lavet fra bunden, serveret i sprøde tarteletskaller. Hvis du ikke er til så tung en ret, så kan du sagtens også lave en aspargestærte, da sæsonen for asparges starter op omkring påske. Så hold øje med de lækre asparges ude i butikken. Du kan også vælge at lave en påskefrokostmiddag, som flødekartofler med påskelam med kryddersmør, saltbagt selleri og langtidsbagte tomater. Se flere opskrifter her, hvis du ønsker mere inspiration til de varme retter til påskefrokostbordet.

Hvilke drikkevarer skal du vælge?

Sidst men ikke mindst, så kommer spørgsmålet om, hvilke drikkevarer man skal vælg til de mange retter. Der bliver som regel drukket lidt af hvert til en påskefrokost, men hvad skal man lige vælge? På en måde minder påskens retter om julen, og ligesom i julen er skal der øl, snaps og vin på bordet til en påskefrokost. Du finder gode påskeøl fra forskellige danske bryggerier. Derudover findes der også mange forskellige slags snaps og akvavit, som du kan vælge imellem til bordet. Vinen må gerne give modspil til maden, så en kraftig og let syrlig vin med en vis alkoholprocent vil gå godt til maden.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*