Bloody Mary

Bloody Mary

Bloody Mary er en populær cocktail, der har eksisteret i mere end et århundrede. Den blev oprindeligt skabt i New York City i 1920’erne og er sidenhen blevet en klassiker på mange cocktailkort verden over.

Cocktailen består typisk af vodka, tomatjuice og forskellige krydderier såsom worcestershire sauce, tabasco eller sellerisalt. Nogle variationer af drinken kan også indeholde andre ingredienser som citronsaft, olivenjuice eller agurkevand.

Denne ikoniske cocktail er kendt for sin stærke smag og farverige historie. Navnet “Bloody Mary” menes at have sin oprindelse fra dronning Mary I af England, som fik tilnavnet “Bloody Mary” på grund af sin brutale forfølgelse af protestanter.

Der er mange variationer af denne cocktail, og mange bartendere elsker at eksperimentere med ingredienser og krydderier for at skabe deres egen unikke version af drinken. Selvom den er kendt for at være en klassisk brunch-cocktail, kan den nydes når som helst på dagen – og dens popularitet viser ingen tegn på at aftage.

Bloody Mary

Bloody Mary

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 4 minutter
Antal: 1 cocktail

Ingredienser

  • 1 dl. tomatjuice
  • 4 cl. vodka
  • ½ tsk. tabasco
  • ¼ tsk. worcestershire sauce
  • 1 cl. citronsaft
  • 1 knsp. salt
  • 1 knsp. peber
  • 1 stk. bladselleri til pynt (kan undlades)
  • 2 stk. oliven til pynt (kan undlades)

Fremgangsmåde

  • Hæld alle ingredienser i en shaker, og ryst stille og roligt.
  • Smag evt. til med mere salt, peber og/eller tabasco.
  • Tag et glas og hæld lidt isterninger i, inden du hælder drinken i.
  • Pynt evt. med en bladselleri-stilk og et par oliven på en tandstik.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Hvor stammer Bloody Mary fra?

Bloody Mary stammer oprindeligt fra New York City i USA, hvor den blev skabt i 1920’erne. Der er dog flere versioner af dens historie og oprindelse.

En af de mest udbredte historier fortæller, at bartenderen Fernand Petiot opfandt cocktailen på Harry’s New York Bar i Paris i 1920’erne. Petiot brugte oprindeligt vodka og tomatjuice til at skabe en cocktail, der skulle lindre tømmermænd. Senere tilsatte han forskellige krydderier og saucer, og cocktailen udviklede sig til den Bloody Mary, vi kender i dag.

En anden historie fortæller, at cocktailen blev skabt i 1934 på King Cole Bar på St. Regis Hotel i New York City. Ifølge denne historie var det bartenderen Henry Zbikiewicz, der skabte cocktailen for den berømte skuespiller George Jessel, som led af en tømmermænd efter en lang nat med fest og druk.

Uanset dens oprindelse er Bloody Mary-cocktailen i dag en af verdens mest kendte og populære cocktails, der serveres på barer og restauranter over hele verden.

Andre lækre cocktails med Vodka

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*