Æbleflæsk er en gammel, med god, dansk ret. Den er måske ikke så kendt blandt den yngre generation, hvilket er synd, for det smager jo super godt. Den kan dog oftest stadig findes på et traditionelt julefrokostbord.
Den originale opskrift på æbleflæsk indeholder løg, men hvis man ikke bryder sig om det, kan de undlades – det smager stadig super godt.
Ingredienser
- 16 stk. Flæsk
- 7-8 stk. Æbler
- 1 stk. Løg (valgfrit)
- 1 tsk. Sukker
- 1 spsk. Olie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Steg dit flæsk på en pande til det er sprødt på begge sider. Derefter tages det af og lægges på et stykke køkkenrulle.
- Hvis du vil ha løg i retten, skal det pilles og skæres i tynde skiver. Herefter skal de steges på panden i fedtstoffet fra flæsket, sammen med lidt olie.
- Skær æblerne i både og fjern kernerne.
- Når dine løg har stegt i ca. 5 minutter, tilsættes æblebådende, sammen med 1 tsk. sukker.
- Steg det hele ved mellem varme i ca. 15 minutter, eller til de får den ønskede konsistens. De må gerne blive lidt bløde/mosede. Rørt lidt rundt det undervejs.
- Smages til med salt, peber og sukker.
- Når æblerne er færdige, tages panden af og flæsket bliver lagt ovenpå.
- Dit æbleflæsk er nu klar til servering, sammen med lidt rugbrød. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Andre lækre opskrifter med æbler: Æbletærte og Æblegrød.
Æbleflæsk i ovnen
Man kan sagtens lave sin æbleflæsk i ovnen – det tager bare noget længere tid. Du sætter bare hele panden ind i ovnen ved 175 grader i ca. 1 time, eller til æblerne er som du vil have dem. Tag gerne panden ud en gang imellem og rør rundt i æblerne.