Æblegrød kan bruges til forskellige retter, som f.eks. gammeldags æblekage med makroner og flødeskum. Du kan selvfølgelig også spise æblegrød som et måltid for sig selv, med mælk på. Det nemmeste er selvfølgelig at gå ned i den lokale købmand og købe en portion æblegrød på pose eller glas, men så er du også sikret en kedelig og smagløs udgave. Næh nej, æblegrød skal man lave selv, og har man et æbletræ i haven, så er der ingen dårlige undskyldninger, da det er utroligt nemt at lave.
Herunder får du den opskrift på æblegrød, som jeg selv plejer at benytte. Den er super nem og smager utrolig godt.
Opskrift på
Æblegrød
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 6 personer
Ingredienser
- 1 kg. Æbler
- 75 g. Sukker
- 1 stk. Vaniljestang
- 2 dl. Vand
Fremgangsmåde
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i små stykker.
- Hæld æblestykkerne op i gryde sammen med vandet og bring det i kog.
- Imens æblerne koger skal du skærer vaniljestangen over på langs, og skrabe vaniljen ud af den. Dette blandes med 1 spsk. sukker, så kornene bliver fordelt godt.
- Når æblerne har kogt i ca. 10 minutter, blandes vaniljesukker, resten af sukkeret og vaniljestangen i grøden.
- Rør godt rundt og kog videre i kort tid til æblegrøden har den rette konsistens. Pas på med ikke at koge det for længe, da grøden godt kan få en brunlig farve - dette har dog ingen betydning for smagen.
- Når æblegrøden er færdig, fjernes vaniljestangen og lader grøden køle af inden den serveres eller bruges til andre retter.
Noter
Har du lavet for meget æblegrød, eller ønsker du at lave en dobbeltportion, så kan du med fordel fryse det ned. Så har man altid lidt i fryseren, hvis lysten til æblekage melder sig.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.