Kan man fryse kartofler?

Kan man fryse kartofler?

Nogen gange får man købt lidt for meget, hvis man finder et godt tilbud – dette gælder også kartofler. Og her om sommeren går der ikke længe før kartoflerne begynder at få lange spirer. Så spørgsmålet er: Kan man fryse kartoflerne? Find svaret i artiklen herunder.

Kan man fryse rå kartofler?

Det korte svar er Nej, det kan man ikke.

Kartofler indeholder, ligesom andre grøntsager, meget vand, og når vand fryser, dannes der iskrystaller. Det giver bløde og kedelige kartofler, når du tør dem op igen. Og smagen er heller ikke altid lige så lækker. Kartofler skal helst opbevares køligt og mørkt, så holder de sig bedst.

Hvis man endelig skal fryse kartofler, skal man koge eller blanchere dem i 4-5 minutter først, så kan du godt fryse dem når de er kølet helt af.

Kan man fryse kartoffelmos?

Ja kartoffelmos går fint an at fryse. Konsistensen kan godt ændre sig lidt, men hvis man giver den en klat smør og en tur med håndmikseren, så bliver den god igen. Og skulle smagen ha ændret sig en lille smule, så smager man det nok ikke når der kommer millionbøf, mørbradgryde eller noget helt tredje på.

Kan man fryse kartoffel porre suppe?

Varm og cremet kartoffel porre suppe på en kold vinterdag – så bliver det ikke meget bedre. Og ja, lav du bare rigeligt, da du sagtens kan fryse suppen ned i mindre portioner.

2 Kommentarer

  1. Hvordan anvender man de frosne, hele kartofler? Skal de tø op inden tilberedning? Hvor længe skal de koges, som frosne eller optøede? Ændres konsistensen, så de måske bliver bløde?

    • Kim Jørgensen

      Hej Anna,
      Kartoflerne skal ikke koges når de har været frosset, da du helst ikke skal fryse dem rå. Kartofler indeholder meget vand når de er rå, og hvis du fryser dem, vil de blive meget bløde og svampede.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*