Jeg er rimelig miljøbevist og vil gerne være med til at passe på Moder Jord. Jeg betaler gerne lidt ekstra for min elektricitet, hvis den kommer fra vindmøller. Men når det er sagt, så har jeg altid været modstander af kødfrie dage. Men det seneste år har jeg alligevel prøvet at få indlagt nogen kødfrie dage i madplanen. Det bliver ikke hver uge, men 2-3 gange om måneden er da en start.
En af de retter som blandet er kommet på madplanen, er en lækker vegetar lasagne, med masser af grønt i stedet for kød. Jeg må indrømme at jeg var skeptisk første gang jeg lavede opskriften, men min skepsis blev gjort til skamme, for den smagte faktisk overraskende godt.
Det er ikke alle som er helt vilde med grøntsager, men med denne opskrift, som er med bechamelsauce, smager du slet ikke grøntsagerne på samme måde, som var de serveret som tilbehør.
Vegetar Lasagne
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookIngredienser
- 2 spsk. olie
- 2 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. gulerødder
- 1 stk. squash
- 1 stk. aubergine
- 2 ds. hakkede tomater
- 2 dl. grøntsagsbouillon
- 3 tsk. tørret basilikum, oregano eller timian
- 2 tsk. paprika
- 2 spsk. sød chilisauce (valgfrit)
- salt og peber
- lasagneplader
- 100 g. revet ost
Bechamelsauce
- 40 g. smør
- 4 spsk. mel
- 4-5 dl. mælk
- revet muskatnød
Fremgangsmåde
Fyld/sauce
- Tag en stor gryde og varm olien godt op.
- Pil og hak både almindelig løg og hvidløg. Sauter dem i den varme olie, til de bliver klare.
- Skyl alle grøntsagerne grundigt og skræl gulerødderne.
- Riv grøntsagerne groft på et rivejern og sauter dem i gryden i 2-3 minutter.
- Tilsæt de hakkede tomater, bouillon, krydderier og chilisauce (valgfrit). Bring det hele i kog, og lad det simre ved svag varme under låg, i ca. 30 minutter.
Bechamelsauce
- Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet, så du får en melbold. Tilsæt mælken og pisk grundigt indtil alle klumperne er væk.
- Lad saucen koge godt igennem mens du pisker.
- Smag saucen til med revet muskatnød, salt og peber.
Vegetar Lasagne
- Når fyldet er klar, tager du et ildfast fad og lægger skiftevis et lag lasagneplader, et lag fyld og et lag bechamelsauce, indtil der ikke er meget fyld/sauce. Du slutter af med bechamelsauce med revet ost oven på.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca. 30 minutter, indtil osten er gylden på overfladen.
- Når du tager den ud af ovnen, skal du lade den stå i 5-10 minutter inden du servere den - så er den nemmere at skære ud.