Tunmousse var et stort hit tilbage i 1980´erne, og er i dag blevet lidt af en klassiker blandt forretter, på højde med f.eks. rejsecocktail.
Der findes mange forskellige opskrifter på tunmousse, men mange af dem er med forskellige typer løg, hvilket jeg ikke er så glad for, i rå udgave. Så opskriften herunder er klassisk tunmousse uden løg
Ingredienser
- 4 blade Husblads
- 2 ds. Tun
- 1 tsk. Citronsaft
- 1½ dl. Creme Fraiche
- 1 dl. Piskefløde
- 5 spsk. Hakket purløg
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Hæld tunen op i en skål og findel den med en gaffel.
- Bland herefter creme fraiche, purløg, citronsaft, salt og peber sammen med tunen.
- Læg husblassen i 3-4 spsk. koldt vand og smelt den over svag varme. Herefter skal den lige køle lidt af.
- Pisk fløden til skum og bland det forsigtigt sammen med tunen.
- Hæld husblassen i tunblandingen og rør det forsigtigt sammen.
- Kom det hele op i en brødform eller ildfast fad og sæt det i køleskabet i ca. 4 timer, indtil tunmoussen er blevet fast.
- Når tunmoussen har sat sig, hældes den ud på et fad og pyntes evt. med purløg, rejer og/eller dild, alt efter smag og behag. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.