Tunmousse
- Ret: Forret
- Sværhedsgrad: Normal
-
Tilføj til favoritter
- Personer: 4-6
- Forberedelse: 15m
- Tilberedning: 4:00 h
- Samlet tid: 4:15 h
Gennemsnitlig karakter
(2.7/5)
12 stk anmeldelser
Tunmousse var et stort hit tilbage i 1980´erne, og er i dag blevet lidt af en klassiker blandt forretter, på højde med f.eks. rejsecocktail.
Der findes mange forskellige opskrifter på tunmousse, men mange af dem er med forskellige typer løg, hvilket jeg ikke er så glad for, i rå udgave. Så opskriften herunder er klassisk tunmousse uden løg.
Ingredienser
- 4 blade husblas
- 2 ds. tun
- 1 tsk. citronsaft
- 1½ dl. creme fraiche
- 1 dl. piskefløde
- 5 spsk. hakket purløg
- Lidt salt og peber
Sådan laver man Tunmousse
Trin 1
Hæld tunen op i en skål og findel den med en gaffel.
Trin 2
Bland herefter creme fraiche, purløg, citronsaft, salt og peber sammen med tunen.
Trin 3
Læg husblassen i 3-4 spsk. koldt vand og smelt den over svag varme. Herefter skal den lige køle lidt af.
Trin 4
Pisk fløden til skum og bland det forsigtigt sammen med tunen.
Trin 5
Hæld husblassen i tunblandingen og rør det forsigtigt sammen.
Trin 6
Kom det hele op i en brødform eller ildfast fad og sæt det i køleskabet i ca. 4 timer, indtil tunmoussen er blevet fast.
Trin 7
Når tunmoussen har sat sig, hældes den ud på et fad og pyntes evt. med purløg, rejer og/eller dild, alt efter smag og behag. Velbekomme.
udgivet af Stine on december 17, 2019
UDEN LØG!!! – hele ideen bag denne opskrift er at den skulle være uden løg og så putter du purLØG i
udgivet af Kim on januar 6, 2020
Jeg ser ikke purløg som rigtige løg. Men bevares, du behøver da ikke tilsætte dem 🙂