Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som bl.a indeholder mascarpone, mandel likør og kaffe.
Inden du går i gang med at lave din dessert, skal du være opmærksom på at kagen skal i køleskabet natten over, så du skal lave din tiramisu dagen før du vil servere den.
Opskriften herunder er fra brødrene Price.
Opskrift på
Tiramisu
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 6 personer
Ingredienser
- 4 dl. Espresso
- 1 dl. Mandellikør
- 4 stk. Æg
- 100 g. Sukker
- ½ stk. Vaniljestang
- 500 g. Mascarpone
- 3 spsk. Kakaopulver
- 1 pk. Savoiardi-småkager (lady fingers)
Fremgangsmåde
- Lav en god espresso. Lad den køle af og bland den med Amaretto/mandel likøren.
- Del æggene og sæt hviderne til side. Rør blommerne med sukker og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps. Der skal røres længe, så det bliver en let og luftig masse.
- Nu skal mascarponen røres i æggemassen. Dette skal gøres grundigt, så det bliver godt blandet sammen.
- Pisk hviderne til skum og vend det forsigtigt i massen.
- I en aflang form lægges nu et lag lady fingers, der først er dyppet i kaffelagen. De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker.
- Så lægges et lag creme og derefter endnu et lag lady fingers, som er vædet med resten af kaffelagen. Der sluttes af med et lag creme.
- Nu skal din tiramisu sættes på køl i minimum 4 timer, men gerne natten over.
- Inden servering drysser man et lag kakaopulver over.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.