Stegte ris er en nem og lækker hverdagsret, som man kan spise året rundt. Der er som udgangspunkt intet kød i retten, så er man vegetar, er den perfekt. Man kan selvfølgelig også tilføje kød efter eget valg, hvis man har lyst til det.
Stegte ris, eller Fried Rice, som den også hedder, kan laves helt efter egne præferencer når det kommer til grøntsager. Så det er en god måde at få tømt ud i grøntsagsskuffen i køleskabet, eller hvis man har friske grøntsager i urtehaven.
Opskriften herunder, er en god grundopskrift med bl.a æg, gulerødder og ærter, men vil du hellere have andre grøntsager i, gør du bare det.

Opskrift på
Fried Rice / Stegte Ris
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 4 personer
Udstyr
- 1 Wok eller dyb pande
Ingredienser
- 250 g. kogte hvide ris, kolde
- 4 stk. æg
- 2 stk. gulerødder
- 1 dl. ærter
- 1 stk. løg
- 2 stk. forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. sojasauce
- 2 spsk. østers- eller fiskesauce
- 2 spsk. smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
- Start med at ordne grøntsagerne. Skræl gulerødder og skær dem i må terninger. Pil og hak alle tre løgtyper fint.
- Varm en wok eller dyb pande op med lidt smør eller olie.
- Slå æggene ud i en kop eller lille skål og pisk dem sammen. Hæld dem derefter op i panden, og rør lidt rundt indtil de stivner. Hæld dem derefter op på en tallerken eller skål, og sæt dem til side.
- Sauter løg og hvidløg i lidt olie eller smør, indtil de er klare og bløde.
- Tilsæt ris og gulerødder, og rør godt rundt mens det bliver varmet godt igennem.
- Tilføj forårsløg og ærter, og steg det hele godt igennem, mens der smages til med soja østers-/fiskesauce.
- Til sidst vendes æggene i de stegte ris, lige inden servering.
- Serveres evt. med lidt frisk koriander og limebåde.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Tips til Fried Rice
- Ønsker man lidt mere smag i sine stegte ris, kan man evt. tilføje lidt hakket chili eller lidt chilisauce.
- Er man ikke vegetar, er der mange muligheder for at gøre retten ekstra lækker. Du kan tilføje rejer, kylling, gris eller oksekød, alt efter efter smag.
- Ønsker man lidt andre typer grøntsager i sine stegte ris, kan man f.eks bruge peberfrugt, majs, bønner, broccoli, spidskøl osv. Det er kun fantasien som sætter grænser. Nødder kunne også være en mulighed, hvis man vil have lidt knas.
Tak for opskriften. Vi prøvede den til aftensmad i dag, og det smagte vildt godt. Selv ungerne var vilde med risene. Så det er en stor kompliment 🙂
Hej Nanna,
Jeg er glad for at i alle kunne lide opskriften 🙂