Roastbeef smager super godt, og så kan man benytte resterne som pålæg på et stykke rugbrød – Mums ?
At tilberede en roastbeef er faktisk ikke så svært, man skal blot lade vær med at give den alt for hård varme, da den så nem bliver tør. Hellere give den lidt længere tid ved lavere varme.
Opskriften herunder kan bruges både i ovnen og på grillen, da fremgangsmåde er mere eller mindre den samme.
Ingredienser
- 1 stk. Roastbeef
- Lidt smør
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Start med at tage roastbeefen ud af køleskabet en times tid før du skal i gang med maden, så kødet får rumtemperatur.
- Varm en pande godt op og smid en klat smør på. Brun kødet på alle sider, så saften ikke render ud af kødet. Skal grødet brunes på en gril, skal du selvfølgelig undladet smør ?
- Når kødet er brunet godt af, krydres den godt med salt og peber.
- Sæt et stegetermometer i stegen fra siden af den tykkeste ende og ind til midten. Lad termometret sidde i under hele tilberedningen.
- Sæt roastbeefen i et ildfast fad i midten af en forvarmet ovn ved 150 grader i 45-60 minutter. Kernetemperaturen skal være 55-56 grader, når den tages ud af ovnen.
- Skal den tilberedes på grillen, skal det foregå ved indirekte varme, og igen skal kernetemperaturen være 55-56 grader når den tages af grillen.
- Uanset om du vælger ovn eller grill, skal kødet hvile under et stykke stanniol i 20-25 minutter, inden det skæres i skiver og serveres.
Noter
Serveres evt. med hasselback kartofler og en hjemmelavet bearnaise sauce. Velbekomme.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.