Pisco Sour er en cocktail, som stammer fra Peru. Den er lavet med Pisco (en brandy fra Sydamerika), limejuice, sukker-sirup og æggehvide, og den rystes kraftigt med is. Den serveres normalt i et cocktailglas med 2-3 dråber bitter på toppen.
Pisco Sour er en traditionel cocktail, der kan spores tilbage til det tidlige 20. århundrede. Historien siger, at den blev opfundet af en bartender kaldet Victor Morris i Lima, Peru i 1920’erne. Han åbnede en bar kaldet Morris’ Bar, hvor han begyndte at eksperimentere med forskellige ingredienser for at skabe en unik drink. Pisco Sour blev hurtigt populær i Lima og spredte sig senere til resten af Peru og Chile.
Ingredienser
- 6 cl. pisco
- 3 cl. sukker-sirup
- 3 cl. friskpresset lime
- 1 stk. æggehvide
- 3 dråber angostura bitter
Fremgangsmåde
- Hæld pisco, sirup, lime og æggehvide i en shaker (uden is), og ryst kraftigt i et par minutter.
- Tilføj en håndfuld isterninger til shakeren, og ryst den kraftigt igen i et til to minutter.
- Straines ud i et afkølet glas.
- Pyntes med en skive lime og 3-4 dråber angostura bitter.
Næringsindhold
Hvad er Pisco?
Pisco er en brandy, der er almindelig i Sydamerika, især i Peru og Chile. Den er lavet af druer og destilleret en gang. Pisco er et beskyttet navn og kun destillater fra specifikke regioner i disse lande kan kaldes Pisco. Pisco kan være lavet af flere forskellige druesorter, og det kan have forskellige smagsprofiler afhængigt af druesorten og produktionsmetoden. Pisco kan drikkes ren eller bruges i cocktails som f.eks Pisco Sour.
Du kan købe Pisco i vin- og spiritusbutikker rundt omkring i landet, eller købe den på nettet hos f.eks Barlife.dk. Jeg er ikke stødt på den i almindelige supermarkeder, men jeg har heller ikke spurgt efter det.