En Mimosa er en cocktail lavet af appelsinjuice og mousserende vin, normalt champagne. Denne cocktail blev først lavet i Paris i 1925 på Hotel Ritz af bartenderen Frank Meier. Den blev opkaldt efter den gule blomst, mimosa, på grund af dens farve, som minder om blomsten.
Mimosaen er en populær brunch-cocktail og er kendt for sin lette og forfriskende smag. Den serveres normalt i et champagneglas eller et vinglas og pyntes ofte med en skive appelsin eller en lille kvist af mimosa-blomsten.
Opskrift på
Mimosa
Tryk på stjernerne og bedøm opskriften
Udskriv Pin Del på FacebookAntal: 1 cocktail
Ingredienser
- 8 cl. appelsinjuice
- 8 cl. champagne eller cava
Fremgangsmåde
- Hæld champagne og appelsinjuice i et champagneglas, og server. Mere simpelt kan det vist ikke blive.
Noter
Det det er halvt af hver ingrediens, er det nemt at ændre målene hvis man benytter et større glas.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.