Kanelsnegle

Kanelsnegle

Kanelsnegle er stort set altid et hit, uanset om de serveres for børn eller voksne. Og er de nybagte og dufter der af kanel i hele køkkenet – så bliver det bare ikke meget bedre. Kanelsnegle kan serveres til eftermiddagskaffen, men er også meget brugt til børnefødselsdage eller til brunchen, sammen med andre lækre sager, som f.eks. pandekager.

Denne opskrift på kanelsnegle egner sig godt til at fryse ned, når de er friskbagte. Så kan de herefter optøs og lige varmes 3-4 minutter i ovnen, pyntes med glasur og serveres.

Kanelsnegle

Kanelsnegle

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forb. tid: 1 time 30 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 45 minutter
Antal: 18 stk

Ingredienser

Dejen

  • 50 g. Gær
  • 100 g. Blødgjort smør
  • 2 stk. Æg
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 1 tsk. Kardemomme
  • ½ tsk. Salt
  • 50 g. Sukker
  • 500 g. Hvedemel
  • 2 dl. Mælk

Fyld

  • 150 g. Blødgjort smør
  • 100 g. Brun farin
  • 2 spsk. Kanel

Fremgangsmåde

  • Lun mælken og rør gæren ud heri, så den bliver opløst.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Jeg anbefaler at bruge en køkkenmaskine, da det er lidt nemmere. Melet skal tilsættes lidt af gangen, indtil dejen slipper skålen. Dejen må ikke blive tør, da det går ud over resultatet.
  • Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 30 min. I mellemtiden kan du lave fyldet.

Fyld

  • Fyldet er ganske enkelt - du pisker blot det bøde smør sammen med den brune farin og kanel.
  • Når dejen er færdig med at hæve, rulles den ud til et rektangel på ca 30×45 cm. Fyldet fordeles jævnt over det hele med en paletkniv.
  • Rul dejen sammen på den lange led, som en roulade og skær den ud så der bliver ca. 18 stk. kanelsnegle.
  • Sneglene placeres på en bageplade med bagepapir. Når de placeres på bagepladen foldes den yderste lag dej lidt ind under sneglen, så de ikke folder sig op når de bages.
  • Lad dem efterhæve i 30 min under et fugtigt viskestykke.
  • Pensl dine kanelsnegle med lidt mælk eller sammenpisket æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 10-15 minutter til de er gyldne.
  • Kanelsneglene kan enten serveres lune eller med glasur. Vælger du at pynte dem med glasur, skal sneglene lige stå og køle af ind, da glasuren ellers vil smelte.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*