Kan man fryse ost?

Kan man fryse ost?

Kan man fryse ost? Svaret er både ja og nej, for det er ikke alle oste som egner sig til at blive frosset ned.

Vi kender det sikkert alle sammen: der er tilbud på ost i det lokale supermarked, og vi ville egentligt godt købe lidt ekstra til fryseren. Men kan osten fryses?

Oste som kan fryses:

Oste med en fedtprocent på 25 og derover, kan som udgangspunkt fryses. Det betyder, at din skæreost skal have et fedtindhold på minimum +45. Det vil sige at følgende oste fint egner sig til at fryse:

  • Skæreost +45 (fx Danbo, cheddar, havarti m.fl.)
  • Revet ost
  • Parmesan, hvis den bruges i madlavningen

Oste som IKKE egner sig til at blive frosset:

Hvis osten har et for lavt fedt-indhold eller simpelthen er for blød, bliver den hurtigt grynet når den fryses og tøes op. Osten fejlen som sådan ikke noget, men den egner sig ikke til servering på et stykke brød. Brug den i stedet I maden.

Følgende oste bør du ikke fryse:

  • Skimmeloste
  • Flødeoste
  • Oste med højt vandindhold som fx. feta og frisk mozzarella
  • Skæreoste under +45
  • Gourmetoste

Hvordan fryser jeg min ost?

Hvis du vil lægge en ost i fryseren, så pak den gerne ind i alu-folie, husholdningsfilm eller smørrebrødspapir og derefter i en frysegnet pose, hvor du trykker al luften ud, inden du lukker posen. På den måde holder osten sig bedst.

Du skal dog være opmærksom på, at når du fryser ost, så stoppen modningsprocessen. Frysningen vil derfor ofte betyde, at kvaliteten på osten bliver forringet.

Hvor længe kan ost holde sig i fryseren?

Pakker du din ost rigtigt ind, som forklaret i forrige afsnit, så kan den sagtens holde sig i 3-4 måneder. Men brug dine sanser. Når osten er tøet op, skal den jo ikke lugte grimt eller have en ulækker konsistens. I så fald skal den smides ud.

Hvordan tør jeg min ost op?

Når du skal tø ost op, skal det foregå langsomt. Så lad vær med at pakke det ud, og lad det tø op i køleskabet. Så har størst chance for at osten er lækker, når den skal spises. Igen, brug dine sanser. Lugter den grimt, så smid den ud.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*