Når det bliver rigtig sommer, så skal der ekstra væske indenbords. Herhjemme består store dele af denne væske af lækker hjemmelavet iste. Det smager super godt, og man kan lave præcis den variant man har lyst til. Det kunne være fersken, mynte, æble eller noget helt fjerde. Opskriften herunder er basseret på grøn myntete.
Ingredienser
- 1 l. vand
- 4 spsk. grøn myntete
- 4-5 spsk. sukker
- 2 stk. citroner
Fremgangsmåde
- Bring 1 liter vand i kog.
- Når den har kogt, skal den køle lidt af, så temperaturen kommer ned på 85 grader.
- Hæld mynteteen i en tepose og op i en tekande og hæld det varme vand over.
- Tilsæt sukker og citronsaft, og bland det godt sammen.
- Lad teen trække i ca. 8 minutter.
- Tag en ny kande og fyld den op med isterninger. Hæld den varme te over, og sæt kanden i køleskabet indtil isteen er helt kold.
Noter
Isteen kan holde sig i køleskabet i 2-3 dage. Men jeg garantere dig at den er trukket allerede efter en enkelt dag.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.
Koldbrygget iste
Har du god tid, kan du koldbrygge din iste.
- Kom 4 spsk. myntete i en flaske eller kande
- Tilsæt 1 liter kold vand
- Stil kanden på køl natten over
- Smag evt. isteen til med sirup eller honning
- Server med isterninger, citronskive og lidt friske mynteblade.