Ingefærshot

Ingefærshot

Ingefærshots er sundt og er blevet det helt store hit. Den knoldede planterod har mange veldokumenterede egenskaber, som hjælper dit immunforsvar med at flå flere kræfter til at holde virus og sygdomme væk. For at få glæde af ingefærens egenskaber, er det vigtigt at indtage en god dosis hver dag, på minimum 5 gram. Da dette er en opskrift på Ingefærshot, og store dele af roden bliver siet fra og kasseret i forbindelse med tilberedningen, skal der den dobbelte mængde til.

Ingefærshot

Ingefærshot

Ingen bedømmelser endnu
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 1 liter
Kalorier: 375kcal

Udstyr

 • Gryde
 • Si

Ingredienser

 • 2 stk. Citroner
 • 300 g. Ingefær
 • 2 l. Vand
 • 3-4 spsk. Honning

Fremgangsmåde

 • Skræl ingefæren og skær den i små skiver.
 • Skær citronen i skiver.
 • Sat vandet over til kogning og hæld ingefær og citron op i gryden.
 • Lad det simre i ca. 45 minutter, og tag herefter gryden af blusset.
 • Når ingefærvæsken har kølet lidt af, skal man si det, inden det sættes i køleskabet, så det er klar til din morgenshot dagen efter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Ingefærshot
Mængde pr. portion
Kalorier
375
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
2
%
Mættet fedt
 
1
g
5
%
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
0.5
g
Natrium
 
141
mg
2
%
Kalium
 
1271
mg
36
%
Kulhydrater
 
90
g
23
%
Sukker
 
42
g
76
%
Protein
 
6
g
10
%
Vitamin A
 
0.4
IU
0
%
Vitamin C
 
16
mg
21
%
Calcium
 
111
mg
14
%
Jern
 
2
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Info: Det anbefales at man drikker ca. 1 dl. ingefærshot om dagen.

Derfor er ingefærshots blevet populære

Ingefærshots er blevet én af de mest populære og velansete helsedrikke som følge af de mange sundhedsfremmende egenskaber.

Ingefærens ’rødder’ går tusinder af år tilbage i historien, hvor den var et central element i forhold til naturmedicin.

Men hvad er det præcist, som får både mænd og kvinder i alle aldre til at lade ingefæren blive en fast ingrediens i hverdagen? Det får du svar på her.

Boost til forbrændingen og immunforsvaret

”Zingiber officinalis” er ingefærrodens betegnelse. Og det er fra roden, at de mange sundhedsfremmende egenskaber stammer. Her findes der såkaldte aktivstoffer, som er i stand til at hæmme inflammatoriske tilstande i kroppen. Inflammation giver blandt andet risiko for betændelsestilstande og svækket immunforsvar. Aktivstofferne har en naturlig antiinflammatorisk og samtidig feberdæmpende virkning på kroppen.

Særligt gigtpatienter oplever den gavnlige effekt af denne ’superfood’.

Den positive sideeffekt i forhold til kroppens system betyder, at også din fordøjelse og generelle tarmflora har godt af ingefærens egenskaber. Den kan neutralisere og fjerne tarmluft og tarmgifte og være med til at genskabe en naturlig balance i hele fordøjelsessystemet.

Derudover vil effekten på kroppens celler hjælpe til med at booste din forbrænding, som har stor betydning for vægttab. Derfor ses det ofte, at kostplaner indeholder indtag af ingefærshots på daglig basis.

De mange fordelagtige virkninger ved at drikke ingefærshots

De mange helsefremmende egenskaber kombineret med ingefærens naturlige karakter gør det populært at indtage ingefærshots. Der er ingen bivirkninger ved denne naturmedicin, som kan indtages af alle, og som kan fremstilles på et hav af forskellige måder.

Herunder er samlet de mest betydningsfulde effekter af ingefærens virkning på kroppen og dens systemer:

 • Virker antiinflammatorisk
 • Booster fedtforbrændingen i cellerne
 • Neutraliserer tarmluft og tarmgifte
 • Genskaber en naturlig tarmflora
 • Kolesterolskænkende

Den naturlige vej til sundhed med ingefærshots

Der findes 2 udgaver af denne superfood – hhv. frisk og tørret, hvoraf det er den friske udgave med sin stærke smag, som anvendes til shots.

Og det er den friske, stærke udgave, som bedst har bevaret sine antiinflammatoriske egenskaber på kroppen.

Særlig oplagt er det at indtage shots i forbindelse med influenza, migræne, halsbetændelse, menstruationssmerter, slidgigt eller kredsløbsproblemer.

Derudover kan alle og enhver uanset alder og køn indtage de sundhedsfremmende shots, da det kan være med til at forbygge sygdomme i kroppen. Der er ingen bivirkninger forbundet med at tage disse helseshots, og det er muligt selv at fremstille drikken derhjemme.

Der findes masser af opskrifter på at fremstille shots med ingefær, og hvor du kan finde udgaver, der kombinerer ingefæren med øvrige, sundhedsfremmende ingredienser.

Den rene udgave kan være meget skarp og skinger i sin smag. Derfor bliver shots ofte fremstillet i kombination med øvrige ingredienser.

Du finder opskrifter med både gurkemeje, kanel, citron, hvidløg og chili m.fl.

Lav nemt sundhedsshottet derhjemme på egen hånd

En anden væsentlig faktor i forhold til populariteten omkring ingefærshots handler netop om, at det er nemt og praktisk at fremstille derhjemme, og hvor du kan lave din egen tilpassede opskrift, som passer til dine smagsløg.

Når ingefærshots opbevares i en tættilsluttet flaske er det muligt at have den opbevaret i køleskabet i flere dage. Det er både praktisk og nemt.

Igennem de seneste år har der været diskussioner om, hvorvidt denne superfood nu også er så sublim, som det hævdes. Disse påstande er dog blevet skudt ned med veldokumenterede undersøgelser, der påviser grunden til, at ingefær klassificeres som værende super food.

Når den så kombineres med andre ingredienser, som fremmer og forstærker de sundhedsmæssige virkninger på kroppen, står det klart, hvorfor ingefærshots er blevet så populær.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*