Indbagte løgringe er ofte noget man forbinder med Burger King eller en kinesisk restaurant, men hvorfor ikke lave dem selv? Det er enkelt og de smager super godt.
Man kan fritere eller indbage sine løgringe på forskellige måder. Det jeg hører oftest hos folk der har prøvet at lave friturestegte løgringe, er at de blot vender dem i æg og panere dem i rasp eller hvedemel. Det kan man også sagtens gøre. Men hvis man skal lave rigtige indbagte løgringe, skal man også bruge den rigtige dej – nemlig en Beignetdej, som er en tynd dej lavet på bl.a øl.
De sprøde løgringe er et sikkert hit som en lille snack med en lækker dip til, eller som ekstra fyld i en burger. Ja selv på en ristet hotdog kan de bruges 🙂
Indbagte løgringe
Ingredienser
Beignetdej
- 175 g. hvedemel
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 2 dl. øl (kan erstattes af danskvand)
Øvrige ingredienser
- 4 stk. løg
- 1 l. fritureolie
Fremgangsmåde
- Start med din Beignetdej, som laves ved at piske ingredienserne sammen til en tynd og lind dej.
- Varm en gryde med fritureolie stile og roligt op.
- Skær dine løg en passende skiver, og skil dem ad til en masse løgringe.
- Tjek om olien har den rigtige temperatur. Dette gøres nemt ved at stikke en tandstik af træ i olien. Hvis det syder og bobler let omkring tandstikket, er olie perfekt.
- Kom en håndfuld løgringe i beignetdejen og enkeltvis sænkes en løgring ned i olien. Fritér 10-12 stykker af gangen.
- Når de er gyldne og sprøde, tages de op af olien med en hulske og lægges på et stykke køkkenrulle og drysses med lidt salt.
- Når du har friteret alle løgringe, kan de serveres med en lækker dip.
Prøv også denne lækre opskrift på friturestegt kylling
Tips til friterede løgringe
Ønsker man at pifte sin hjemmelavede løgringe lidt op, er der forskellige måder at gøre det på.
- Hæld lidt vodka eller cognac i din biegnetdej. Bare rolig – alkoholen fordamper, men giver en god smag.
- Tilsætte lidt paprika, chili eller en helt tredje krydderi i din dej.
Før man ikke spist alle de sprøde løgringe, kan man opbevare dem i køleskabet og så varme dem i ovnen på 200 grader varmluft i cirka 5 minutter dagen efter og så har du lækre sprøde løgringe igen. Godt hvis man er imod madspild 🙂
Godt