Havregrød

  • Personer: 1
  • Forberedelse: 1m
  • Tilberedning: 4m
  • Samlet tid: 5m
Gennemsnitlig karakter

(3.5/5)

3.5/5 5 90
Anmeld denne opskrift

90 stk anmeldelser

Havregrød har længe været en klassiker hos de danske børnefamilier. Det er der flere årsager til. Den første er at det nemt at lave ; den anden er at de fleste børn kan lide det ; den tredje er at det langtidsmættende og den sidste er at det er billigt. Havregrød er derudover en god måde at få gang i forbrændingen på, indeholder flere vigtige mineraler og vitaminer og en del essentielle sunde fedtsyrer.  Og så smager det altså bare godt – I sær med en lille smørklat på toppen, og måske et lille drys kanel.

Ingredienser

  • 1 dl. havregryn pr. person
  • 2 dl. vand pr. person
  • 1 knsp. salt

Sådan laver du Havregrød

Trin 1

Kom havregryn og vand op i en gryde.

Trin 2

Bring det langsomt i kog under konstant omrøring, og tilsæt salten.

Trin 3

Når havregrøden har nået den ønskede konsistens, tages gryden af varmen og serveres.

Du kan servere havregrød med mange former for tilbehør. Mest normalt er sukker og mælk. Andre kan godt li bedstemors opskrift på havregrød, hvor den serveres med smørklat og kanelsukker. Man kan selvfølgelig også vælge den helt sunde udgave, hvor grøden serveres med nødder, bær eller tørrede frugter.

Opskrift på havregrød i microovn

Ingredienser

  • 1 dl. havregryn pr. person
  • 2 dl. vand pr. person
  • 1 knsp. salt

I stedet for at koge det hele i en gryde, skal du i stedet sætte det ind i microovnen i en dyb tallerken. Havregryden er klar på 2-3 minutter ved 8-900 watt, og serveres på samme måde som var det kogt i en gryde.

Havregrød sætter gang i forbrændingen

Havregryn sætter gang i din fordøjelse uanset din alder. Det sætter gang i din forbrænding og dermed er havregrød om morgenen en god måde at starte din krop på efter en hel nats søvn. En anden væsentlig fordel som havregryn har, er at havregryn (og derved havregrød) er langsomt optageligt i kroppen.

Havregryn har et lavt glykæmisk indeks

Det glykæmisk indeks for havregryn er nede på 42. På GI skalaen bliver alt under 50 betragtet som havende et lavt glykæmisk indeks. Det betyder at blodsukkeret ikke bliver nævneværdigt påvirket af indtagelsen. Det betyder også at mæthedsfornemmelsen varer ved til frokosten. Det er ulempen ved eksempelvis at spise toastbrød til morgenmad. Det mætter kun et kort øjeblik og herefter er man sulten igen. Netop på grund af det lave GI indeks kan man overveje at supplere sin havregrød med frugter eller nødder for at få nogle hurtigt omsættelige kulhydrater til at blive frisk af og stadig bevare mæthedsfornemmelsen i mange timer.

Er du på slankekur er havregrød også et godt alternativ til en shake eller en smoothie. En deciliter havregrød med en deciliter minimælk indeholder blot 160 kalorier. Det er ikke meget for et mættende morgenmåltid som holder en mæt frem til frokosten.

Næringsindhold i havregrød:

Energiindhold pr. portion: 927 kJ

Energifordeling:
Fiber: 20,3 g
Protein: 18 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 21 %

Forfatter af denne opskrift

Alle opskrifter fra Kim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *