Go Back Email Link
+ servings
Aspargessuppe
Opskrift på

Aspargessuppe

Tryk på stjernerne og bedøm opskriften

Ingen bedømmelser endnu
Print Pin Del på Facebook
Samlet tid: 30 minutter
Servings: 4 personer
Calories: 207kcal

Ingredienser

  • 600 g. Friske asparges eller dåse-asparges
  • 8 dl. Hønsebouillon
  • 25 g. Smør
  • 25 g. Mel
  • 1 dl. Piskefløde
  • 1 stk. Æggeblomme
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl asparges og skær dem i 2 cm. stykker.
  • Kog aspargesstykkerne i hønsesuppen/fonden i 8-10 minutter, hvor efter aspargeshovederne tilsættes og koges yderligere 5-7 minutter.
  • Tag aspargesstykkerne op med en hulske.
  • Rør blødgjort smør og mel sammen i en lille skål, så det bliver til en smørbolle.
  • Pisk smørbollen i den kogende suppe, og pisk til smørret en helt opløst.
  • Kog suppen i yderligere 5 minutter og smag til med fløde, salt og peber.
  • Når suppen er tilsmagt, skal æggeblommen tilsættes under konstant piskning.
  • Sluk for varmen og hæld aspargesstykkerne tilbage i aspargessuppen, som nu er klar til servering.

Noter

Serveres med kødboller og brød/flutes.
Anvendes asparges på dåse, hældes de til afdrypning i en si, og lagen tilsættes suppen. Aspargesstykkerne tilsættes efter æggeblommen, og bør koges 1-2 minutter.

Næringsindhold

Næringsindhold
Aspargessuppe
Mængde pr. portion
Kalorier
207
% Daglig værdi*
Fedt
 
17
g
20
%
Mættet fedt
 
9
g
41
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Natrium
 
1220
mg
14
%
Kalium
 
326
mg
9
%
Kulhydrater
 
10
g
3
%
Sukker
 
3
g
5
%
Protein
 
7
g
12
%
Vitamin A
 
1761
IU
70
%
Vitamin C
 
25
mg
33
%
Calcium
 
51
mg
6
%
Jern
 
3
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.