Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise er en klassisk og farverig cocktail, der er kendt for sit imponerende udseende, som minder om en solopgang. Denne opskrift er simpel og kræver kun tre hovedingredienser: tequila, appelsinjuice og grenadine.

Med sin søde og frugtagtige smag, er Tequila Sunrise den perfekte cocktail til en sommerdag eller andre festlige begivenheder.

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Samlet tid: 2 minutter
Antal: 1 person

Ingredienser

  • cl. tequila
  • 1 dl. appelsinjuice
  • 2 cl. granadine
  • isterninger

Fremgangsmåde

  • Tag et longdrinkglas og fylde det med isterninger.
  • Tilsæt tequila og appelsinjuice, og rør rundt med en ske.
  • Hæld forsigtigt granadinen ned langs siden på glasset, så det falder til bunds og giver det flotte udseende, som minder om en solopgang.
Har du prøvet opskriften?Følg @vielskermad.dk på Facebook eller del opskriften.

Historien bag Tequila Sunrise

Tequila Sunrise er en cocktail med en farverig historie, der strækker sig over årtier og kontinenter.

Den oprindelige Tequila Sunrise opskrift blev skabt i 1930’erne eller 1940’erne på Arizona Biltmore Hotel i Phoenix, Arizona. Den oprindelige opskrift bestod af tequila, crème de cassis (en sort solbærlikør), limejuice og sodavand. Dette var en betydeligt anderledes drink end den, vi kender i dag, men den bar det samme navn på grund af sit smukke udseende, der mindede om en solopgang.

Den moderne version af Tequila Sunrise, som vi kender i dag, blev populariseret i 1970’erne i Californien. Bartendere Bobby Lozoff og Billy Rice opfandt drinken på den berømte bar Trident i Sausalito. Denne nye opskrift, som bestod af tequila, appelsinjuice og grenadine, vandt hurtigt popularitet.

Den blev endnu mere kendt, da rockbandet The Eagles indspillede en sang kaldet “Tequila Sunrise” i 1973. På samme tid begyndte Mick Jagger, forsangeren i Rolling Stones, at drikke Tequila Sunrise under bandets 1972 tour, hvilket også hjalp med at gøre drinken berømt.

Det er en almindelig misforståelse, at Tequila Sunrise stammer fra Mexico, sandsynligvis på grund af dens hovedingrediens, tequila, som uden tvivl er mexicansk. Selvfølgelig er tequila et væsentligt element i denne cocktail, og tequila har dybe rødder i Mexico. Tequila er en specifik type mezcal, en spiritus lavet fra agaveplanten, der kun kan kaldes “tequila”, hvis den er produceret i visse regioner i Mexico, primært i staten Jalisco.

Så mens Tequila Sunrise kan være amerikansk af oprindelse, er dens hjerte og sjæl helt sikkert mexicansk.

Hvilken tequila er bedst til en Tequila Sunrise?

Når du laver en Tequila Sunrise, er valget af tequila vigtigt, da det er en af hovedingredienserne i drinken.

Du vil typisk gerne bruge en klar eller “blanco” tequila, som er en ung, ubehandlet og uældet tequila. Det betyder at den har en ren, men skarp smag, der fungerer godt i cocktails. Kendte mærker som Jose Cuervo, Patron Silver og Don Julio Blanco er alle fremragende valg.

Hvis du foretrækker en mere afrundet og blød smag, kan du overveje en “reposado” tequila. Disse tequilaer er lagret i mindst to måneder (men mindre end et år) i egefade, hvilket giver dem en glattere finish og en lys gylden farve.

Det vigtigste er at vælge en tequila af god kvalitet. Det vil virkelig gøre en forskel i din cocktail. En god tommelfingerregel er, at hvis du ikke ville drikke tequilaen alene, skal du sandsynligvis ikke bruge den i din cocktail. En kvalitetstequila vil gøre din Tequila Sunrise til en sand fornøjelse.

Tequila Sunrise uden alkohol

Tequila Sunrise egner sig fint som børnedrink uden alkohol. Fyld et glas med isterninger og appelsinjuice, og tilsæt lidt granadine. Vupti, så kan de små også være med til at skåle.

Andre cocktails med Tequila

Når du alligevel har flasken fremme, kan du med fordel prøve disse drinks også, da de også er med tequila:

Prøv også disse opskrifter:

One Comment

  1. fed opskrift, jeg går meget op i tequila drinks, skønt at se i hjælper med at gøre tequila populært. 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*