Svensk Pølseret

  • Personer: 4
  • Forberedelse: 25m
  • Tilberedning: 20m
  • Samlet tid: 45m
Gennemsnitlig karakter

(5/5)

5/5 5 2
Anmeld denne opskrift

2 stk anmeldelser

Svensk Pølseret er blevet lidt af en klassiker i det danske hjem, og ikke mindst hos børnefamilierne. Og det er der ikke noget at sige til. Gryderetten er super nem at lave og den smager dejligt.

Er det sommer og er man til mad over bål, er svensk pølseret den perfekte ret. Spejderne laver den ofte når de er på spejderlejr. Det er faktisk lige før at jeg tror at grønspættebogen indeholder en opskrift på svensk pølseret 🙂 Læs længere nede i artikler, hvor opskriften rent faktisk stammer fra.

Ingredienser

  • 1 stk. finthakket løg
  • 30 g. smør/margarine
  • 6-8 stk. pølser søret i skiver/tern
  • 750 g. kogte kartofler i tern/skiver
  • 1 tsk. paprika
  • 1 lille ds. tomatpuré
  • 3 dl. piskefløde
  • 1 bdt. purløg

Sådan laver du Svensk Pølseret

Trin 1

Brun fedtstoffet let i en tykbundet gryde og svits løgene let heri.

Trin 2

Tilsæt paprika og pølserne, og svits dem let.

Trin 3

Tilsæt nu tomatpuré og piskefløde, og lad det koge op under omrøring.

Trin 4

Hæld kartoflerne op i gryden og lad det hele koge/simre i 5-10 minutter under omrøring. Huske at smage til med salt og peber undervejs.

Trin 5

Når fløden har fået en sovselignende konsistens, tages gryder af varme. Drys med purløg inden servering.

Har man fået lavet en for stor portion, kan man fryse resterne ned. Så er der en nem madpakke eller aftensmad hvis man er alene hjemme en aften – Svensk pølseret smager nemlig også fantastisk dagen efter.

Værd at vide om svensk pølseret:

Der er mange som tror, at svensk pølseret er en svensk ret, siden retten har fået navn efter Sverige. Man mener, at retten har fået sit navn, fordi en gruppe danskere har været på lejrtur i Sverige, og en af dagene har spist en gryderet bestående af pølser fra Sverige. Svensk pølseret består bl.a. af pølsestykker, kartoffelstykker, tomatpuré, løg, fløde, mælk og paprikapulver. De nyeste versioner af svensk pølseret er, at der bliver puttet grøntsager i retten, for at gøre den mere sund. I dag går man meget op i sundhed og at der i alle retter skal indgå grøntsager på den ene eller anden måde. Der bliver bl.a. puttet grøntsager som gulerødder, champignoner og peberfrugt i, da disse grøntsager er med til, at give retten mere smag. Svensk pølseret er noget for hele familien, da man nemt kan variere indholdet i retten. Tidsmæssigt tager det ikke lang tid at lave svensk pølseret, så det er en god ret at lave en hverdagsaften.

Er svensk pølseret blevet udryddet?

Da sundhed spiller en stor rolle i danskernes hverdag, så kommer der også mange nyfortolkninger af forskellige originale danske retter. Svensk pølseret består ikke blot af kartofler og pølser. I dag vælger mange helt at fjerne nogle af de originale ingredienser, og erstatter kartoflerne med grøntsager. Det er blevet populært at lave en version med rodfrugter i stedet for kartofler. Uanset hvordan man laver retten, så er det vigtigt, at man selv er tilfreds med smagssammensætningen. En ret bliver ikke ødelagt bare fordi der kommer andre ingredienser i. Retten vil altid bibeholde sit navn og man vil altid huske på de originale ingredienser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *